menu

Ik Ga op Reis en Laat Achter - Simone Awhina en Jessica Menheere (2011)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Reis / Autobiografisch

351 pagina's
Eerste druk: House Of Books, Vianen (Nederland)

Simone emigreert op jonge leeftijd met haar vriend Nico naar Nieuw-Zeeland. Maar als Nico overlijdt aan een hersentumor en precies een jaar later haar nieuwe vriend Jason een dodelijk auto-ongeluk krijgt, staat haar leven op z’n kop. Simone ontdekt in deze periode de helende kracht van haar stem, wint grote talentenjachten en verhuist naar Amerika om daar als zangeres het geluk te beproeven. In een camper toert ze van optreden naar optreden, dromend van een leven vol glitter en glamour. Als na jaren het echte succes uitblijft, heeft Simone behoefte aan bezinning en besluit ze de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella te gaan lopen. Hartje zomer, ruim achthonderd kilometer, helemaal alleen. De bijzondere mensen die ze onderweg ontmoet, helpen haar elk op hun eigen manier de reis naar binnen te maken. Met het volbrengen van de zware tocht is het rusteloze zoeken voorbij en datgene waar ze jaren naar verlangd heeft, komt bij terugkeer in Nederland geheel onverwacht in haar leven.

zoeken in:
avatar van poepsieske
3,0
Dit boek gelezen terwijl ik zelf mijn CAMINO naar COMPOSTELA aan het afleggen was.
Ikzelf weliswaar per fiets vanaf thuis in Belgïe maar vanaf Saint Jean Pied de Port aan de voet van de Pyreneeën kwamen we dezelfde dorpen en paatsen tegen en waren vele ontmoetingen en ervaringen gelijkaardig.
Geen wereldliteratuur maar wel plezant omdat mijn eigen WAY overeenkomsten met het boek vertoonde.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:15 uur

geplaatst: vandaag om 15:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.