menu

Delhis Vackraste Händer - Mikael Bergstrand (2011)

Alternatieve titel: De Mooiste Handen van Delhi

mijn stem
4,33 (3)
3 stemmen

Zweeds
Psychologisch

377 pagina's
Eerste druk: Norstedts, Stockholm (Zweden)

Göran Borg is 52 jaar, gescheiden, en heeft nauwelijks contact met zijn kinderen. Op dit dieptepunt aangekomen, wordt hij ook nog ontslagen. Hij heeft weinig puf, maar toch laat hij zich door een vriend overhalen om mee te gaan op reis naar India. In India raakt Göran bevriend met Yogi, een textielhandelaar met een af en toe onuitstaanbare, maar gelukkig ook onuitputtelijke dosis optimisme. Yogi komt hem op verzoek van Görans vriend uit het ellendige hotelletje halen waar hij ziek, zwak en misselijk zijn lot ligt te bewenen, terwijl de rest van de reisgroep vrolijk verder trekt. Omdat er een prachtige vrouw in beeld komt, Preeti Malhotra, voor wie Göran meer voelt, stelt hij zijn terugreis naar Zweden uit. Er is één probleem: Preeti is getrouwd met een van de machtigste industriëlen van Delhi. Maar ook dit kan hem niet uit het veld slaan en gelukkig is Yogi er altijd nog, die hem met raad en daad terzijde staat en met wie hij een diepe vriendschap ontwikkelt, ondanks hun vaak zeer verschillende kijk op de wereld.

zoeken in:
avatar van botersmaak
5,0
Een meesterlijk en zeer vermakelijk boek! Ik zag het in de boekhandel liggen, had er nog geen uitgebreide recensie van gelezen. De beschrijving van de plot op het omslag (de tekst van de beschrijving hierboven) met daarbij een paar zinnen uit de recensie van 'Radio P4' waren voor mij echter voldoende reden om het boek aan te schaffen Het overtrof mijn verwachtingen. Inderdaad een 'ongelooflijk grappig boek' en bovendien een mooi boek over vriendschap.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:06 uur

geplaatst: vandaag om 13:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.