menu

A Hologram for the King - Dave Eggers (2012)

Alternatieve titel: Een Hologram voor de Koning

mijn stem
3,16 (16)
16 stemmen

Engels
Psychologisch

304 pagina's
Eerste druk: McSweeney's, Chicago (Verenigde Staten)

Een hologram voor de koning is een verslag van een man die zich staande probeert te houden in een turbulente fase in zijn leven, en die vecht voor zijn dochter – en zichzelf. Alan Clay heeft alles verloren door de crisis: zijn bedrijf, zijn huis, zijn vrouw, zijn kind. Hij reist af naar Saoedi-Arabië, om daar – in een gloednieuwe, nog onvoltooide stad midden in de woestijn – een deal te maken met koning Abdullah: samen met enkele medewerkers van een bedrijf gespecialiseerd in holografische presentaties wacht hij op de koning en zijn entourage, in een laatste poging beslag op zijn huis te voorkomen, de studie van zijn dochter te betalen, en eindelijk – eindelijk! – iets groots tot stand te brengen.

zoeken in:
avatar van liv2
4,0
Gaat op m'n te lezen lijst!

avatar van liv2
4,0
Boeiend en sociaal geëngageerd, zoals we van Eggers gewend zijn. Aanklacht tegen de triomf van systemen die zijn ontworpen om elke vorm van menselijk contact, rede en discretie te vermijden, de verschuiving van de economie naar de lage loonlanden met alle gevolgen van dien.
De geweldige setting (een in aanbouw zijnde spookstad in de woestijn), de taal ontdaan van elke franje en de uitzichtloze situatie van iemand die wacht op Godot maken dit boek zeer de moeite waard.

4,0
Geweldige sfeerschepping, de metafoor van de woestijn doet verder zijn werk. De gelatenheid, de machteloosheid en het ondergaan van het wachten komen meesterlijk aan bod in dit contemporaire boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:09 uur

geplaatst: vandaag om 14:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.