menu

Het Laatste Offer - Simone van der Vlugt (2007)

mijn stem
3,28 (36)
36 stemmen

Nederlands
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Ambo|Anthos, Amsterdam (Nederland)

In ‘Het laatste offer’ doet een archeoloog een belangrijke ontdekking in Egypte, waardoor Birgits ooit zo beschermde leventje totaal op zijn kop komt te staan. Zij beleeft met Jef, die ze nog maar net heeft ontmoet, twee heftige nachten waarna hij spoorloos verdwijnt. Op haar zoektocht naar Jef belandt Birgit in een reeks verwikkelingen waarin ze beiden hun leven niet meer zeker zijn. De zoektocht leidt onder andere naar de Ark des Verbonds, die al eeuwenlang net zo tot de verbeelding spreekt als de Heilige Graal. Wat is die Ark precies? Wat was zijn functie? En waar is hij gebleven?

zoeken in:
5,0
Echt een van de betere boeken die ik gelezen heb, hij leest makkelijk weg en je komt ook nog snel tot een onverwachts plot, alleen de laatste 20 bladzijdes als je erachter bent. Wel jammer dat het boek zo snel uit is.

Nou groetjes en tot schrijvens

avatar van Sandth
4,0
Gelezen in oktober 2008.

Zelf ben ik wel geïnteresseerd in geschiedenis, dus dit boek sprak mij ook wel aan. Na een tijdje ga je je afvragen wat waar is of kan zijn van het verhaal. Ik vind het een goed boek, dus 4 sterren

3,0
Het verhaal is zeker interessant, de geschiedenis krijgt een interessante zwaai, waarin fictie en non-fictie door elkaar loopt.

Natuurlijk maken de hoofdrolspelers veel te veel mee in het weekje dat ze elkaar kennen, niet erg geloofwaardig.

Het boek liet mij achter met de vraag: "mmm, wat als.... ?"

2,5
Pfff... moet zeggen dat ik moeite had met me door dit boek te worstelen....
Veels te langdradige geschiedenisles en vond het einde een beetje een anticlimax als je nagaat wat voor kennis ze eerst allemaal hebben opgedaan over de Ark.
Misschien moet je er gewoon van houden...

BeanDirection
Goed ingelezen, maar minder goed uitgewerkt

Als 1 ding zeker is van Simone van der Vlugt, is het wel dat het voor haar een behoorlijke taak is om meerdere keren achter elkaar een goed boek te schrijven. De Reünie viel meerdere keren in de prijzen, terwijl Schaduwzuster weer iets minder goed ontvangen werd. Het Laatste Offer moest Van der Vlugt even uit haar sleur trekken, en daar deed ze ook heel erg haar best voor. Met dit boek slaat ze namelijk een compleet andere weg in.

In Het Laatste Offer maakt Birgit kennis met een mysterieuze man, Jef. Ze beleven twee intense dagen samen, maar opeens is Jef zoek. Birgit gaat op onderzoek uit en komt meer te weten over haar scharrel.

Veel locaties komen aan bod in dit boek. De Kaasmarkt in Alkmaar, het wonderlijke Egypte, het mooie Frankrijk, Birgit wordt overal naar toe gesleurd. De locaties worden goed beschreven, met niet al te veel informatie. Ook het aantal karakters in het boek blijft beperkt, waardoor je, als lezer, niet teveel personen moet onthouden. Wel is Het Laatste Offer een avonturen-roman met veel geschiedenisstof die je voor je neus krijgt. Cleopatra, Julius Caesar, Mozes, je moet het alllemaal maar aan kunnen. Maar ook veel van deze stof is overbodig in het verhaal. De aandacht van de lezer is van korte duur als je de geschiedenis van Egypte krijgt voorgeschotelt.

Het Laatste Offer is niet zozeer een damesroman te noemen met al haar informatie en diepgang. Sowieso is een thriller een verkeerde naamgeving voor dit boek en Simone van der Vlugt gaat hierdoor te ver uit haar comfortzone. Al met al is Het Laatste Offer 'leuk' voor tussendoor, maar geen regelrechte aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:13 uur

geplaatst: vandaag om 13:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.