menu

Where the Sidewalk Ends - Shel Silverstein (1974)

Alternatieve titel: Het Randje van de Wereld

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek / Gedichtenbundel
Humoristisch

309 pagina's
Eerste druk: Harper and Row, New York (Verenigde Staten)

Een bundel met 130 gedichten met tekeningen. Voorbij het randje van de wereld begint de wereld van Shel Silverstein. Ontmoet de jongen die in een tv verandert, een meisje dat een walvis eet en Sarah Cynthia Sylvia Stout, die weigert het vuilnis buiten te zetten. Daar leven ook de eenhoorn en krokodillen die naar de tandarts gaan. Het is een plek waar je je schaduw kan wassen, waar broeken dansen en waar je diamanten in je tuin plant. Het is de plaats waar schoenen vliegen, zusjes geveild worden en waar de vuilste man van de wereld woont...

zoeken in:
avatar van LuukRamaker
3,5
Een gedichtenbundel die niet meteen binnen mijn favoriete genre valt maar het is wel leuk om deze eens te hebben doorgebladerd. Shel Silverstein is allicht vooral bekend van hits als 'A Boy Named Sue' en 'The Cover of the Rolling Stone' (een persoonlijke favoriet is Bobby Bares 'The Winner') en de humoristische twist die hij aan zijn teksten meegeeft is verworden tot zijn handelsmerk. Ik heb dit boekje ooit eens aangeschaft om wat meer met zijn oeuvre bekend te raken en heb daarbij niet specifiek op de doelgroep gelet, maar de poëet is met zijn speelse fantasieën als een vis in het water in de imaginaire wereld van een kind. De Amerikaanse Willem Wilmink, zou ik haast zeggen.

Laat ik u de uitnodiging op de achterzijde niet onthouden:

If you are a dreamer, come in,
If you are a dreamer, a wisher, a liar,
A hope-er, a pray-er, a magic bean buyer...
If you're a pretender come sit by my fire
For we have some flax-golden tales to spin.
Come in!
Come in!

Gast
geplaatst: vandaag om 16:50 uur

geplaatst: vandaag om 16:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.