menu

Polaroids from the Dead - Douglas Coupland (1996)

Alternatieve titel: Polaroids

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Sociaal

198 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Toronto (Canada)

In 'Polaroids' heeft Coupland een aantal verhalen en persoonlijke teksten bijeengebracht over mensen die speerpuntposities in het moderne leven innemen (zoals Marilyn Monroe en O.J.Simpson), en over plekken die de moderne tijd zijn gezicht hebben gegeven (bijvoorbeeld het voormalige Oost-Berlijn in 1994, en de Brentwood-wijk in Los Angeles, waar zowel Marilyn als Nicole Brown Simpson de dood hebben gevonden). 'Polaroids' zijn Couplands visies op de laatste helft van de twintigste eeuw. Het boek behandelt zowel het recente verleden als de hedendaagse mensheid die geobsedeerd is door beroemdheid, misdaad en dood.

zoeken in:
3,5
Tof om te lezen, interessante kijk op gebeurtenissen die ondertussen in ons colectief geheugen zitten. Ik was fan van de voetnoten.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:25 uur

geplaatst: vandaag om 10:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.