menu

The Autobiography of a Brown Buffalo - Oscar Zeta Acosta (1972)

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografische Roman

199 pagina's
Eerste druk: Straight Arrow Books, San Francisco (Verenigde Staten)

Het eerste deel van een tweeluik (samen met ''The Revolt of the Cockroach People'') waarin Acosta zijn jeugd als een 'Chicano' opgroeiend in Californië omschrijft. Gevangen tussen twee culturen en twee nationaliteiten, voelt Oscar zich nergens echt thuis en hij zoekt zijn uitvlucht in reizen, drank en drugs.

zoeken in:
avatar van Jaap P.
5,0
Fantastisch chaotisch verhaal over een jonge Acosta die zijn knotsgekke weg in het Californië van de eind jaren 60 beschrijft. Heeft behoorlijk wat weg van Kerouacs On the Road, maar dan met extremer taalgebruik en scherper politiek commentaar.
Acosta was in het echte leven een zeer goede vriend van schrijver en journalist Hunter S. Thompson. Thompsons karakter 'Dr. Gonzo' uit Fear and Loathing in Las Vegas is gemodelleerd op Acosta die in het echte leven ook advocaat (en een nogal kleurrijk, labiel en extreem persoon). Hij is nooit echt bekend geworden als schrijver, maar heeft dus wel onder meer dit boek en de opvolger, The Revolt of the Cockroach People geschreven. Acosta is spoorloos verdwenen sinds 1975.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:05 uur

geplaatst: vandaag om 16:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.