menu

Sprong in de Leegte - Lydia Rood (2005)

mijn stem
3,38 (12)
12 stemmen

Nederlands
Psychologisch

232 pagina's
Eerste druk: Leopold, Amsterdam (Nederland)

Cornélie Vergouwe heeft op haar zestiende nog nooit een vriend of vriendin gehad. Ze begrijpt haar leeftijdgenoten niet en leeftijdgenoten begrijpen haar niet. De enige die haar accepteert is haar zusje Elsa, die tegen haar opkijkt en het niet erg vindt dat Cornélie een paar onsjes hersens meer heeft. Haar ouders willen dat ze goede cijfers haalt en nadenkt over haar carrière. Maar Cornélie ziet niets in school, ze verveelt zich er mateloos. Om de verveling te verdrijven zoekt ze gevaar en sensatie. Dan gebeurt er iets vreselijks. Het is haar schuld, en ze kan het zichzelf niet vergeven. Ze loopt weg van huis, maar haar herinneringen, haar schuldgevoel en vooral die ellendige hersens gaan gewoon met haar mee. Ze staat op het punt een definitieve oplossing te kiezen, als ze een oude man ontmoet die alles weet van schuld en spijt.

zoeken in:
avatar van Agaath95
3,0
In dit boek komen vrij veel onderwerpen aan bod die de doelgroep (adolescenten) zullen aanspreken, toch zal de gemiddelde lezer er een harde kluif aan hebben. Naast de a-chronologische verhaallijn zorgen de vele hersenspinsels van de hoofdpersoon ervoor dat je regelmatig de draad van het verhaal kwijtraakt.

De symboliek in het verhaal is mooi gevonden, en er gebeuren gebeuren genoeg dingen om het verhaal te laten lopen. Helaas vind ik Cornelie geen interessant karakter. Diepgang heeft ze wel, maar helaas een gebrek aan emoties.

Gast
geplaatst: vandaag om 21:59 uur

geplaatst: vandaag om 21:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.