menu

Right Ho, Jeeves - P.G. Wodehouse (1934)

Alternatieve titels: Bravo, Jeeves! | Brinkley Manor

mijn stem
3,60 (5)
5 stemmen

Engels
Humoristisch

290 pagina's
Eerste druk: Herbert Jenkins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het probleem dat ontstaat wanneer Gussie Fink-Nottle verkleed als Mephistopheles door de straten van Londen zwerft bereikt zijn afschuwelijke hoogtepunt met zijn beschonken toespraak tot de jongens van de Market Snodsbury Grammar School. De reden? Bertie Wooster's oude vriend is verliefd geworden op Madeline Bassett en maakt, zoals gewoonlijk, een zootje ervan totdat Jeeves te hulp schiet. Ondertussen moet Jeeves ook het mysterie van het witte kantine jasje oplossen, terwijl hij de levens van Bertie's nicht Angela, haar moeder en haar moeder's Franse kok in het reine brengt.

zoeken in:
avatar van manonvandebron
3,5
Als je eens geen zin hebt in een verheven literatuur over de grote wereldproblemen maar gewoon eens goed wil lachen, is dit een aanrader. P. G. Wodehouse is op zijn best in zijn verhalen over de rijke nietsnut Bertie Wooster en zijn gewiekste maar trouwhartige butler Jeeves.

In "Right Ho, Jeeves" meent Wooster dat Jeeves zijn talent voor het oplossen van andermans problemen kwijtgeraakt is. Daarom gaat hij zichzelf inlaten met de liefdesperikelen van twee van zijn vrienden. Zijn voornaamste talent bestaat er echter in van een klein probleem een kluwen van grotere problemen te maken.

Deze misverstandkomedie is na bijna tachtig jaar nog even grappig als toen. Dit is mijn favoriete boek van Wodehouse, die uitblinkt met zijn virtuoze taalgebruik, zijn originele vertelstijl en zijn ongeëvenaarde typetjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:05 uur

geplaatst: vandaag om 18:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.