menu

Chimpanzee Travels - Dale Peterson (1995)

Alternatieve titel: Duimen aan Zijn Voeten

mijn stem
2,25 (2)
2 stemmen

Engels
Natuur / Reis

288 pagina's
Eerste druk: Addison-Wesley, Boston (Verenigde Staten)

De Amerikaanse schrijver Dale Peterson is zeer vereerd wanneer de wereldberoemde primatologe Jane Goodall hem vraagt samen met haar een boek over chimpansees te schrijven. Ter voorbereiding vertrekt hij op een studiereis dwars door Afrika om zijn harige, uiterst beweeglijke onderwerp te bestuderen. Hij reist per vliegtuig, trein en rivierboot, en vindt nu eens humeurige westerlingen, dan weer marihuana rokende pygmeeën en gevaarlijke stropers op zijn weg - evenals miljoenen tropische insecten. Hij vindt vrolijke, ondeugende en verdrietige chimpansees in reservaten, dierentuinen en bij particulieren. In de jungle laten woedende chimps hun uitwerpselen op zijn hoofd neerkletteren als hij hun activiteiten in de boomtoppen verstoort. Dieper en dieper dringt Peterson de prachtige Afrikaanse wildernis binnen, op zoek naar een troep wilde chimpansees in het Ndoki-woud in Noord-Kongo, die nog nooit met mensen in aanraking is geweest...

zoeken in:
avatar van Vonneke_Legrand
2,5
Dale Peterson heeft een aparte manier van vertellen. Het ene moment sleept hij me mee dwars door het regenwoud en wordt mijn nieuwsgierigheid heerlijk gevoed, maar het andere moment raak ik hem weer helemaal kwijt.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:39 uur

geplaatst: vandaag om 00:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.