menu

Mijn Land: Een Minigeschiedenis voor Beginners - Geert Mak (2012)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Historisch / Politiek

71 pagina's
Eerste druk: B for Books, Maartensdijk (Nederland)

Geert Mak beschrijft de Nederlandse geschiedenis van 1940 tot en met 2011. In willekeurige, want alfabetische, volgorde komen onder meer aan de orde:de aardgasbel, het akkoord van Wassenaar, Alleman, het CDA, D'66, de EEG, het einde van het Nederlandse koloniale rijk, Geert Wilders, de gezondheidszorg, de islam, Jo Cals, de Jodenvervolging, Joop den Uyl, het koningshuis, de loonexplosie, de Molukkers, het multicultureel drama, Nederland gidsland, de nieuwkomers, Norbert Schmelzer, de oliecrisis, de ontzuiling, Pim Fortuyn, het poldermodel, het populisme, de privatisering van publieke voorzieningen en nutsbedrijven, de provo's, de PvdA, de revolutie van de jaren zestig, de secularisering, de SP, Srbrenica, de stijging van de zeespiegel, Theo van Gogh, Van Kooten en De Bie, de verzorgingsstaat, het verdrag van Maastricht, het verzet, de verzuiling, de vrije tijd, de VVD, de WAO en Wim Duisenberg.

zoeken in:
avatar van gert_r
4,0
In het nieuwste literaire juweeltje van dit moment, Islam voor beginners, wijdt Joris Luyendijk ons in in de wereld van de islam. Hij doet dat bekwaam, en op een wijze die de aandacht vasthoudt. Na lezing van Mijn Land, een eerdere uitgave in de genoemde serie, besef je echter dat er altijd baas boven baas is, en in dit geval heet de bovenbaas Geert Mak. Hij beschrijft de vaderlandse geschiedenis vanaf de Tweede Wereldoorlog zo helder en met zo veel oog voor detail, dat ook de gevorderde er een leuke avond mee kan beleven. Mak is objectief zonder in zouteloosheid te vervallen, maar laat wel duidelijk merken niet gecharmeerd te zijn van een zekere geblondeerde politicus uit Venlo. Het is helaas vaak anders, maar bij Mak gaan kwaliteit en verkochte aantallen hand in hand. En zo hoort het ook!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:26 uur

geplaatst: vandaag om 13:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.