menu

Moordenaarswerk - Hans van Straten (1964)

mijn stem
4,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Waargebeurd

306 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Moordenaarswerk is een selectie uit de markantste Nederlandse moordzaken van de jaren 1844-1964. Legendarische affaires als de mysterieuze dood van Blonde Dolly, de gifpraktijk van dokter O., de wilde escapades van de Zwarte Ruiter, de Baarnse moordzaak, het verhaal van Tijger Annie, de Leidse gifmengster Goeie Mie komen aan de orde in deze verzameling.

zoeken in:
avatar van starbright boy
4,5
Zowaar iemand anders die dit boek kent en zeer kan waarderen. Veel beter dan 99% van de true crime boeken van tegenwoordig. Vooral veel, heel veel beter geschreven. Bijna elke zaak is een fraai klein miniatuurverhaaltje. Met markante personages (als Hendrik Jut, De Blikken Dominee, Goeie Mie of Dokter O.). Donkere romantiek, gewone mensen die een grens overgaan, onopgehelderde mysteries (Blonde Dolly, de verdwijning van Jopie de Nigtere en een moord in een trein). Waarheid die soms vreemder is dan fictie. Verhalen die de verhalen van hun tijd waren.

Dit boek heeft weliswaar een herdruk begin jaren '90 gehad, maar het is niet de klassieker die het zou moeten zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:15 uur

geplaatst: vandaag om 06:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.