menu

Het Rookoffer - Tessa de Loo (1987)

mijn stem
2,69 (44)
44 stemmen

Nederlands
Romantiek

92 pagina's
Eerste druk: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Boekenweekgeschenk 1987. Dit is de liefdesgeschiedenis tussen een 36-jarige, gescheiden lerares Frans, Barbara Rozemeyer, en één van haar leerlingen, de briljante en beeldschone Guido Maenhout. Ze leren elkaar beter kennen wanneer ze in de regen naar huis terugkeren. Door hun gemeenschappelijke interesse voor de Franse literatuur geraken ze met elkaar bevriend en hier vloeit een liefdesrelatie uit voort. Maar hun relatie kent veel tegenwerking...

zoeken in:
garlic senior
het is niet heel erg boeiend verteld allemaal terwijl het verhaal op het eerste gezicht wel heel boeiend lijkt

2,0*

2,5
Dit boek is mij voorgelegd als een typisch tussendoor-boekje wat je leest om aan het juiste aantal boeken te komen bij Nederlands.

avatar van PeterW
1,0
PeterW (crew)
Dit was toch eerst een boekenweekgeschenk?

avatar van chiel
2,5
Klopt!

avatar van Marcel
2,0
Van wat ik me nog kan herinneren een erg droog boek, met een zeer kinderachtig einde.

avatar van Juud
1,0
Ik heb het ooit voor school moeten lezen en ik weet nog dat ik er niet bijster van onder de indruk was. Het was allemaal een beetje vlak, niet diepgaand en totaal niet boeiend geschreven. Ondanks dat het verhaal op het eerste gezicht wel interessant leek.
Ik heb veel beter van Tessa de Loo gelezen en dit boek zal ik niet gauw nog eens lezen.

1.0*

2,5
Toch niet zo slecht als ik had verwacht, maar nog steeds niet erg goed. Af en toe kan Tessa de Loo slimme of grappige zinnen contrueren, maar het is me toch een beetje te tam allemaal.

2,5
Het is een klein boekje dat vlot wegleest. Geen onbekende problematiek. De ontwakende liefde tussen een bijna meerderjarige scholier en zijn bijna twee maal zo oude lerares Frans. Een dergelijks situatie is vast wel eerder beschreven en verfilmd. Wel mooi opgeschreven. Maar waarom de chronologie nu zo nodig door elkaar gegooid moest worden?

avatar van chiel
2,5
Cornelis schreef:
Maar waarom de chronologie nu zo nodig door elkaar gegooid moest worden?

Tja, je probeert er een originele draai aan te geven als schrijver...

Gast
geplaatst: vandaag om 22:23 uur

geplaatst: vandaag om 22:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.