menu

Gone Girl - Gillian Flynn (2012)

Alternatieve titels: Donker Hart | Verloren Vrouw

mijn stem
3,85 (40)
40 stemmen

Engels
Thriller

432 pagina's
Eerste druk: Orion, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Nick en Amy zijn vanwege de crisis gedwongen om van New York terug te verhuizen naar Nicks deprimerende geboortestad Carthage, in Missouri. Wanneer Amy spoorloos verdwijnt op hun derde trouwdag, verdenkt de politie Nick onmiddellijk. Amy's vrienden onthullen dat ze zwanger was, en dat Nick daar alles behalve blij mee was. Alle signalen wijzen erop dat Nick iets met haar verdwijning te maken heeft, zeker als bekend wordt dat hun huwelijk op knappen stond en hij al ruim een jaar een verhouding had met een van zijn studentes. Maar Nicks kant van het verhaal is, uiteraard, anders. Ja, hij was vervreemd geraakt van zijn eigen leven, van zijn vrouw en van zijn werk. Maar hij zweert dat hij onschuldig is, en gaat daarom zelf op onderzoek uit. Terwijl Nick verwoede pogingen doet om erachter te komen wie hem probeert dwars te zitten, vraagt de lezer zich af: wie is écht te vertrouwen?

zoeken in:
Vriendts
Dit boek is opgebouwd in drie delen. Deel één en twee zijn zeer goed, maar deel drie ervaarde ik als een soort anticlimax.

avatar van Nicolage Rico
Het boek wordt verfilmd door niemand minder dan David Fincher.

avatar van AmazingPP
3,5
Eindelijk heb ik dit boek uit! Dat zeg ik, omdat het boek best wel een beetje langdradig genoemd kan worden. Er zit zeker een bepaalde spanning in het boek en het verhaal is origineel te noemen, maar het is ook, naar mijn mening, flink uitgesponnen. Dat wil niet zeggen dat ik het een slecht boek vond, maar het had van mij allemaal wel wat vlotter gemogen. Dat Fincher dit boek gaat verfilmen is goed nieuws. Fincher is een van mijn favoriete regisseurs en ik weet zeker dat hij er een prima film van gaat maken. Het derde deel van het boek laat, inderdaad Vriendts, je een beetje achter met een gevoel van: oh... Nou ja, is dat het? Ik heb betere boeken gelezen, maar zeer zeker ook slechtere. 3,5 *

5,0
Ik vond het einde juist heel sterk. Dat was helemaal niet voor de hand liggend en laat je ook achter met een raar gevoel.

avatar van karelhamstra
3,0
Hmm had eerlijk gezegd iets meer van dit boek verwacht, maar desondanks vond ik het toch best goed. Hoe Gillian Flynn je helemaal in het hoofd van Amy laat meekijken en je bijna met haar meeleeft ondanks dat ze compleet gestoord is vind ik wel goed gedaan. Ook is Gillian verassend goed in het beschrijven van de mannelijke psyche.

3,5*

Ben wel heeeel erg benieuwd naar de aankomende film want ben groot fan van David Fincher's films

4,0
Tegenwoordig kijk ik vaak eerst de film, en als die bevalt (of het verhaal-idee bevalt me wel, maar de uitwerking niet) ga ik ook het boek lezen. Voor sommige boeken pakt dat negatief uit, in het geval van Gone girl kan ik zeggen dat beide versies op hun eigen manier ongeveer even sterk zijn. Natuurlijk waren de belangrijkste verhaalelementen bekend na het zien van de film, maar het bleek nog steeds fascinerend om langzaam de gekheid van Amy naar boven te zien komen. Ik was lichtelijk bevreesd voor te veel uitgeschreven emoties in het boek, maar dat viel erg mee - het dagboek van Amy als uitzondering omdat dat erg functioneel is.

Ook het einde vind ik sterk, hoe de schijn van het gezin wordt opgehouden. Zeer fascinerend wat daar nog uit voort kan komen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:45 uur

geplaatst: vandaag om 13:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.