menu

Juttertje Tim - Paul Biegel (1991)

mijn stem
3,65 (10)
10 stemmen

Nederlands
Avontuur

128 pagina's
Eerste druk: Holland, Haarlem (Nederland)

Tim wou niet naar zee. Al zijn broers waren zeeman en al zijn zusters waren zeevrouw, maar Tim wou niet. Geen van allen kunnen ze Tim overtuigen. Toch houdt hij ontzettend veel van de zee, hij wil er alleen niet op. Als hij twaalf jaar is, vindt zijn moeder dat hij groot genoeg is om voor zichzelf te zorgen en ook zij kiest het ruime sop. En zo komt het dat Tim helemaal alleen achter blijft in het grote huis, dat hoog op een rotsige kust ligt en uitkijkt over zee. Elke dag gaat hij naar het strand om lekker te jutten. En wat hij daar niet allemaal vindt! Een grote zeeroverskist bijvoorbeeld, van vreselijk staal. Wat voor schat zou erin zitten? En van wie zijn de geheimzinnige sporen in het zand, sporen van alleen handen, zonder voeten? En waarom loeren er vijf schurken op het aangespoelde boegbeeld? En hoe komt het bijna verdronken meisje aan al dat goud?

zoeken in:
avatar van Jester
Voor mij is Paul Biegel onlosmakelijk verbonden met Carl Hollander, wat een prachtige omslagen en tekeningen maakt hij voor deze boeken.

lezert
Jester schreef:
Voor mij is Paul Biegel onlosmakelijk verbonden met Carl Hollander, wat een prachtige omslagen en tekeningen maakt hij voor deze boeken.



avatar van Bombong
Dit boek is nu ook verschenen in de mooie serie Biegel Bibliotheek maar wie schetst mijn verbazing dat de illustraties van Carl Hollander zijn vervangen door andere! Wie bedenkt zoiets?

Gast
geplaatst: vandaag om 01:40 uur

geplaatst: vandaag om 01:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.