menu

Rijk: De Negen Levens van De Gooyer - Stijn Aerden en Klaas Vos (2002)

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Nederlands
Biografie

346 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

Hij is bakker, partizaan, spion, komiek, acteur, schrijver en muzikant geweest. ''Een Nederlandse speelfilm is pas een speelfilm als Rijk de Gooyer erin meespeelt,'' zei Simon Carmiggelt. In de jaren zeventig en tachtig leek dat inderdaad op te gaan: er kon geen film worden gemaakt waarin hij níet in voorbijkwam. Het onstuimige leven van de gevierde acteur kent echter vele periodes met even zovele ambachten: als sergeant in het Engelse leger, als bakkersknecht, als helft van een komisch duo, als muzikant... Waarbij hij steeds door dezelfde onrust werd voortgedreven. Ongelukjes horen erbij (soms kleine, soms grotere), maar altijd stond hij weer op. En 's avonds waren er de vrienden, de verhalen en de kroeg, als hij er nog in mocht.

zoeken in:
avatar van frolunda
3,5
Niet echt een biografie maar meer een verzameling anekdotes uit het leven van Rijk de Gooyer.Mist wat diepgang maar leest wel lekker weg.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:05 uur

geplaatst: vandaag om 23:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.