menu

Poor Economics: A Radical Rethinking of the Way to Fight Global Poverty - Abhijit V. Banerjee en Esther Duflo (2011)

Alternatieve titel: Arm & Kansrijk

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur

320 pagina's
Eerste druk: PublicAffairs, New York (Verenigde Staten)

Met wat voor middelen kun je armoede in ontwikkelingslanden bestrijden, vragen Abhijit Vinayak Banerjee en Esther Duflo zich af. Hun uitgangspositie daarbij is dat ontwikkelingshulp niet alleen een morele plicht is maar daarenboven op effectieve wijze kan worden uitgevoerd. De auteurs willen concreter in de materie doordringen, en dat hebben ze gedaan door een proefmodel te ontwikkelen waarmee ze testen of de gegeven hulp wel effectief is. Banerjee en Duflo propageren het gebruik van willekeurig uitgevoerde evaluaties, ofwel rct’s, randomized control trials, als dé manier is om aan te tonen wat wel en niet werkt bij het aanpakken van structurele armoede.

zoeken in:
avatar van MatthiasVA
Heb ooit eens een les op EdX gevolgd van deze twee auteurs die dit boek als basis gebruikten. Een beetje een kruising tussen ontwikkelingeconomie, psychologie en sociologie. Er wordt erg goed weergegeven wat de structurele problemen zijn in het bestrijden van armoede en hoe deze mensen beslissingen nemen in hun omstandigheden en waarom vele maatregelen om armoedeproblematiek te bestrijden totaal fout liepen bij gebrek aan deze informatie. Banerjee en Duflo combineren hun uitstekende academische competenties met serieus veldwerk (om de zes maanden wisselen zij tussen universiteit en ter plaatse research) en dit geeft een interessant inzicht in dit belangrijke onderwerp.
Heb slechts fragmenten van hun boek gelezen tijdens de lessen en vandaar geen stem.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:25 uur

geplaatst: vandaag om 07:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.