menu

Een Vrouw van Zeven Voet - Janwillem van de Wetering (1981)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Psychologisch

180 pagina's
Eerste druk: Bruna, Utrecht (Nederland)

Zeventien verhalen over zeer uiteenlopende onderwerpen: men ontmoet er monniken en politiemensen, argeloze en vermetele lieden, alledaagse en bijzondere mensen, en men ontmoet ook de schrijver zelf...

zoeken in:
3,5
Tja, als je pas De Avondboot van Vonne van der Meer gelezen hebt, een fraaie raamvertelling met daarin de belevenissen van verschillende mensen in een zomerhuisje op een eiland, is dit boek toch een teleurstelling. De hier verzamelde verhalen hebben weinig of niets met elkaar te maken en werden eerder in verschillende periodieken geplaatst of helemaal niet. Ze zijn ook van verschillende kwaliteit. Bij enkele verhalen komen op het eind de politiefunctionarissen Grijpstra en De Gier in beeld, maar dit voegt dan weinig toe aan het verhaal. Verhalen die er uitspringen zijn het titelverhaal over een man die in contact komt met een vrouw die wat groter is dan hij; iets waarmee hij moeite heeft. Zulke andere verhalen zijn ook 'De Harley-Davidson en de bovenbuurvrouw' en het verhaal 'Hup Drie!', waarinj Frans de mooie Ravetta ontmoet.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:28 uur

geplaatst: vandaag om 10:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.