menu

Stay Close - Harlan Coben (2012)

Alternatieve titel: Blijf Dichtbij

mijn stem
3,87 (30)
30 stemmen

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Megan, Ray en Jack zijn gevangen in een leven dat ze niet gewenst hebben. Megan, die vroeger een wild leven leidde, is inmiddels een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was ooit een fotograaf met een gouden toekomst, maar verdient tegenwoordig de kost met onbenullige opdrachten. En tot slot Jack: een politieman die maar niet kan loskomen van een onopgeloste vermissingszaak jaren geleden. Alle drie dragen ze geheimen met zich mee die degenen het dichtst bij hen nooit te weten mogen komen. Maar ze ontdekken gaandeweg dat het verleden nooit echt verdwijnt…

zoeken in:
avatar van AmazingPP
5,0
Coben flikt het weer. Direct vanaf de eerste pagina word je meegezogen in het verhaal. Het is wel even opletten geblazen, want hij gebruikt in dit boek best veel namen, maar de personages worden mooi uitgediept, zodat je niet vlug vergeet wie wie is. Het boek leest wederom als een trein. Coben plaatst altijd zijn personages in het nu, maar in het verleden is er veel gebeurt. Iets rakelt dat dan weer op en dan wil je toch weten hoe het nu allemaal in elkaar zit. Erg goede thriller dit, vol spanning, vol cliffhangers. Ik kon het boek niet naast me neer leggen. Dikke vijf sterren!!

4,0
Ik moet er even in komen maar halverwege kon ik het niet meer wegleggen. Echt een leuk, entertainend boek. Is het een goed boek? Ach, Coben gebruikt wel wat trucs om het spannend te houden. Elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger waarna het perspectief van het verhaal zich naar een ander personage verplaatst. Zo nu en dan wil je gewoon doorbladeren om te zien hoe het verhaal zich van een ander personage verder ontpopt.
Daarnaast vond ik het gemene killer-duo in dit boek nogal karikaturaal. Ze deden me denken aan Natural Born Killers meets Happy Days. Dat maakt ze nogal ongeloofwaardig en daardoor haalt het je een beetje uit de naargeestige sfeer die het boek verder perfect neerzet.

Zeker eens vaker boeken lezen van deze man.

4 sterren

avatar van oktober1972
4,0
Leest lekker snel weg. Weer een toppertje met een verrassend eind.

avatar van predator
4,0
Een beetje rommelig verhaal maar uiteindelijk passen de elementen wel weer goed in elkaar. De cliffhangers houden de vaart er goed in.

avatar van psyche
psyche (crew)
Captain Pervert schreef:

Daarnaast vond ik het gemene killer-duo in dit boek nogal karikaturaal.


Ik kijk deze week naar de serie op Netflix, lekker spannend. Het killerduo komt tamelijk krankzinnig over, juist omdat ze er als Ken en Barbie uitzien en ‘rare’ musicaldansjes doen vind ik hun aanpak nogal creepy
Ik weet niet hoe ze zijn beschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:08 uur

geplaatst: vandaag om 09:08 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.