menu

Quiet: The Power of Introverts in a World That Can't Stop Talking - Susan Cain (2012)

Alternatieve titel: Stil: De Kracht van Introvert Zijn in een Wereld Die Niet Ophoudt met Kletsen

mijn stem
4,07 (7)
7 stemmen

Engels
Ideeƫnliteratuur

352 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Amsterdam (Nederland)

Minstens een derde van de mensen die we kennen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren, maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. Introverte mensen hebben het moeilijk in een concurrentiemaatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. 'Stil' behelst een vurig pleidooi vóór introversie, gebaseerd op grondig onderzoek en uit het leven gegrepen verhalen van echte mensen onder wie de auteur zelf. Susan Cain laat zien hoe introverten in onze maatschappij stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.

zoeken in:
avatar van Lalage
Dit leerzame boek hangt van voorbeelden aan elkaar. Ik vind het regelmatig te veel of uitgebreid, dus dan ga ik er wat vluchtiger doorheen. Ook doet het wel erg Amerikaans aan.

Stil – Susan Cain | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Iemand die veel praat kan nog steeds introvert zijn en dan heb ik het niet over in jezelf praten.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:12 uur

geplaatst: vandaag om 13:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.