menu

Notturno Indiano - Antonio Tabucchi (1984)

Alternatieve titel: Indiase Nocturne

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Italiaans
Psychologisch

109 pagina's
Eerste druk: Sellerio, Palermo (Italië)

Het verhaal gaat over een man die in India op zoek is naar zijn verdwenen vriend. Hij reist door het land en ondervraagt iedereen die zijn vriend ontmoet zou kunnen hebben. Toch lijkt het er al snel op dat hij in werkelijkheid iets anders zoekt, namelijk zijn eigen identiteit. Middels de zoektocht naar "zijn vriend" probeert hij een verloren deel van zichzelf terug te vinden. De hoofdpersoon vindt zijn vriend (of zichzelf), maar tegelijk ook weer niet...: ze zien elkaar, maar willen of kunnen elkaar niet bereiken.

zoeken in:
avatar van eRCee
3,5
Heerlijk tussendoortje. Erg sfeervol en goed geschreven. Er zijn twaalf hoofdstukken en die kunnen gezien worden als losse scenes, maar er loopt ook een rode draad doorheen. Tabucchi kan mysterieus uit de hoek komen, of grappig, of bespiegelend, en hij doet dat allemaal in dit korte werkje. Heel leuk is het spel met datgene wat buiten het kader van de vertelling blijft. Notturno Indiano is een stukje eenvoudiger en eerlijk gezegd ook beter dan De lijn van de horizon, maar het zal niet de indruk nalaten van Pereira verklaart. In tijden waarin je niet op vakantie kunt biedt dit de ideale vervanging: ga met mooi weer in de tuin zitten en je geniet twee uur lang van een literair reisje door India. Gegarandeerd door eRCee (en bevalt het onverhoopt niet dan krijg je een voucher voor een tweede tip).

Gast
geplaatst: vandaag om 17:01 uur

geplaatst: vandaag om 17:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.