menu

Il Filo dell'Orizzonte - Antonio Tabucchi (1986)

Alternatieve titel: De Lijn van de Horizon

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Italiaans
Psychologisch

107 pagina's
Eerste druk: Feltrinelli, Milaan (Italië)

Het verhaal speelt zich af in een klein havenstadje in Italië, dat gelijkenissen met de stad Genua vertoont. Het hoofdpersonage is Spino, die in een mortuarium werkt. Op een avond wordt er het lichaam van een jongeman binnengebracht door vijf agenten onder wie er één zwaargewond is. De jongeman is gedood tijdens een inval van de politie in zijn appartement. Over de identiteit van de jongeman is niets bekend. Spino start een zoektocht om de identiteit van de jongeman te achterhalen. Zo weet hij het jasje dat de jongen droeg terug te leiden naar een kleermaker en vanaf dat bezoek heeft Spino de ene vreemde ontmoeting na de andere, telkens in de hoop dat hem de identiteit van de onbekende jongeman zal worden onthuld. Het speurwerk voert hem onder meer naar een begraafplaats en een afgelegen plek in een havengebied, om middernacht.

zoeken in:
avatar van eRCee
3,5
Mooi boekje, moeilijk om iets over te schrijven. De titel duidt aan dat de hoofdpersoon op zijn queeste steeds dichter bij de ontraadseling meent te komen, maar de lijn van de horizon schuift gewoon met hem mee. Vooruitgang is illusie. Het boekje kent jammer genoeg een wat complexere zinsbouw dan Pereira verklaart, die sowieso in alle opzichten beter is (geen schande). Verder is De lijn van de horizon ook wel weer herkenbaar qua sfeer en thema's. Erg fijne schrijver deze Antonio Tabucchi en ik heb nog twee novelles van hem liggen.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:21 uur

geplaatst: vandaag om 12:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.