menu

Gebroken Wit - Carla de Jong (2012)

mijn stem
3,50 (8)
8 stemmen

Nederlands
Psychologisch

335 pagina's
Eerste druk: De Arbeiderspers, Utrecht (Nederland)

Een ziekenhuis in opspraak. Op de kraamafdeling komt een oud schandaal boven tafel en er vindt opnieuw een medische misser van formaat plaats. De nationale verontwaardiging is enorm en het is duidelijk dat er koppen moeten rollen. Vanaf dat moment zijn aller ogen op het Middenlandziekenhuis en zijn management gericht. Hoe lang kan men nog schuld blijven ontkennen? Gebroken wit volgt traumachirurg Eliza, bestuurder Twan, verpleegkundige Nathalie en journalist Jim, die elk hun eigen antwoord zoeken op de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?

zoeken in:
4,5
Dit boek is lachen en huilen tegelijk. Bijna niet te geloven dat het er echt zo aan toe gaat in het management van ziekenhuizen. En tegelijkertijd eigenlijk ook heel begrijpelijk.
Ik vond het een verrassend boeiend verhaal en lekker geschreven. Een aanrader voor iedereen die een nieuwe schrijver/boek zoekt

4,5
In ‘Gebroken wit’, het vierde boek van Carla de Jong, laat ze het ‘whodunit’ genre achter zich. Hiermee komt haar scherpstelling van de dynamiek van menselijke relaties zowel privé als op het werk nog meer tot haar recht. In vlot tempo worden we via meerdere verhaallijnen meegenomen in de bestuurs-, werknemers en patiëntperikelen van een ziekenhuis. Eens te meer wordt duidelijk dat je jezelf niet thuis laat wanneer je aan het werk bent en omgekeerd. De uit het werkende leven gegrepen situaties en gebeurtenissen tonen de illusie van de werknemer als homo rationalis. Het menselijk tekort of onvermogen is op gezette tijden flink aan zet afgewisseld met pareltjes van humane kracht. De Jong's talent is de met humor, scherpte en mededogen doorspekte belichting van ‘both sides’ van de menselijke medaille waarbij ze nooit veroordelend wordt en la condition humaine in al haar facetten neerzet. Een absolute aanrader.

4,5
Ik heb tot in de late uurtjes doorgelezen, wat een spannend verhaal. Letterlijk een boekje open over de ziekenhuiswereld, angstaanjagend echt en boeiend geschreven vanuit verschillende perspectieven: dokter, verpleegster, manager en journalist. Heerlijk boek. Aanrader!

Gast
geplaatst: vandaag om 13:11 uur

geplaatst: vandaag om 13:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.