menu

De Verloren Schat - Thea Beckman (1993)

mijn stem
3,17 (21)
21 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Avontuur

111 pagina's
Eerste druk: Lemniscaat, Rotterdam (Nederland)

De dertienjarige Mickey verveelt zich. Het is paasvakantie en er is niet veel te doen in het stadje. Dan krijgt ze Arnold in het oog. Ze probeert op allerlei manieren zijn aandacht te trekken, eerst lukt dat niet, maar daar komt al snel verandering in. Een vreemde advertentie in de krant trekt Mickeys aandacht. Twee geleerde mannen vragen informatie over de verloren gegane schat van de oude adellijke familie. Samen met Arnold gaat Mickey op onderzoek uit.

zoeken in:
3,5
Leuk boek maar ook geen klassieker 3,5 ster*

3,5
Een redelijk tot leuk boek van Thea beckman. Dit is alweer haar tiende boek geschreven in 1993. Ze brak door met Kruistocht in Spijkerbroek uit 1974. Hoofdpersoon van het verhaal is dertien jarige mickey. Ik vind een beetje overdreven en heel blij etc heel kinderlijk laat ik maar zeggen. Arnold is de 2e belangrijkste persoon in het verhaal, Arnold Eygelshoven is zijn naam. Hij krijgt samen met een mickey een relatie. De relatie onstaat heel plots en ik vind het ook heel onwaarschijnlijk dat je iemand na een gezien te hebben gelijk tot je vertrouwen neemt. Waarschijnlijk denken mensen zo sneller kontakt te kunnen maken met andere mensen zoals dat ook in dit verhaal gebeurt.

Het verhaalspeeltzoich inafin 1993 denk ik dat kun je zien aan de apparatuur sommige zoals mobiele telefoontjes ipods en mp3's hadden ze toen nog niet en dus word er nog gesproken over cd's en cassetebandjes. Andere karakters in het verhaal zijn de moeder en de opa van Mickey en ook baron harry speelt in een vrij grote rol in het verhaal. Voor de rest valt er niet echt wat aan te merken op diekarakters er is niks speciaals met ze aan de hand en ze doen ook gewoon normaal.

Het plot van het verhaal is niet verassend en eigenlijk staat het al op de kaft van het boek. Dus mijn eindordeel is een redelijk maar zeker niet hoogststaand ik zou een 3,5 geven op de schaal van 5.

avatar van kArIzMa_TuRk
3,5
Een prachtig boek! heel orgineel!

Gast
geplaatst: vandaag om 18:15 uur

geplaatst: vandaag om 18:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.