menu

De Vriend - Charles den Tex (2012)

mijn stem
2,30 (5)
5 stemmen

Nederlands
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: De Geus, Breda (Nederland)

Emma werkt als tolk voor de Amsterdamse recherche. Ze vertaalt afgeluisterde gesprekken van een verdachte groep Kroatische mannen. Op een dag voegt zich een nieuwe man bij de groep, Emma herkent hem tot haar schrik onmiddellijk: het is haar vriend van wie ze dacht dat hij in Kroatië verbleef. Overvallen door de situatie verzwijgt ze haar ontdekking, maar de recherche komt er al snel achter dat Emma de man heel goed kent. Dan begint er een spel waarin Emma alles krijgt dreigt te raken. Ze wordt gedwongen in het afluisterteam te blijven werken want haar vriend mag niets merken totdat de recherche de zaak rond heeft. Ondertussen weet Emma niet meer wie hij is en wat hij van plan is.

zoeken in:
4,0
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom dit boek zo'n lage score op BM heeft. Den Tex schrijft goed en vlot. Hij weet de spanning in een verhaal goed op te bouwen. Problematiek is op het huidige tijdsgewricht geënt met
de beschrijving van geavanceerde computertechnieken en de problemen van een multiculturele samenleving en een onderbezette politiemacht, die moet roeien met de riemen die het heeft. Is er dan niks aan te merken op het boek? Misschien dat de schrijver voor het einde minder tijd neemt dan voor de opbouw van het verhaal. Ik voel me verder in mijn positieve waardering gesteund door de recensies van dit boek op bol.com en in de Vrij Nederland Detective & Thrillergids. En buitendien kreeg dit boek in 2012 de Crimezone Thriller Award voor de beste thriller van het jaar in de categorie Nederlands.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:55 uur

geplaatst: vandaag om 12:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.