menu

The Haunted Mask - R.L. Stine (1993)

Alternatieve titel: Het Masker

mijn stem
3,08 (42)
42 stemmen

Engels
Griezel

111 pagina's
Eerste druk: Parachute Press, New York (Verenigde Staten)

Romy Maarssen wordt op school ontzettend gepest. Ze neemt het heft in eigen hand en zint op wraak. Ze wil haar klasgenoten de stuipen op het lijf jagen, maar het gruwelijke masker dat ze hiervoor gebruikt, blijkt haar in zijn macht te hebben.

zoeken in:
avatar van Psychocandy
2,5
Oké, oké, deze was nog redelijk leuk,. kon me inleven in de hoofdpersoon. Alleen was het verhaal wat kort.

Story_Kaza
Ik was zo gigantisch jong toen mijn zus dit voorlas, deed het in mijn broek. Nu sta ik er niet van te kijken. Maar ik hou juist van die ouderwetse kinderachtige horror verhaaltjes. Al helemaal van R.L. Stine.

3,5

avatar van Thomas83
3,0
Een van de betere uit de Goosebumps-serie. De focus lag op de hoofdpersoon Romy, wat het masker met haar deed. Nu ze die macht had werd ze zelf eigenlijk ook een pestkop, een monster. Leuk verzonnen. Een Goosebump met wat zowaar nog een beetje een inhoudelijke boodschap.

Boekenlezer
Een niet erg spectaculair boek van R.L. Stine maar ik moet toegeven dat het toch ondanks dat wel aardig vermakelijk was, Ik raad hem aan voor Kinderen rond de leeftijd van 10 jaar.

2.5*

avatar van tommykonijn
3,5
Wat mij betreft een van de betere boeken uit de ''Kippevel'' serie.

avatar van Vaughn
5,0
Ik heb ook The Haunted Mask gelezen, zowel de Nederlandse vertaling, als het origineel.

Ik hoop dat iedereen hier ook de originele Engelstalige versie gelezen heeft, want de Nederlandse vertalingen stemmen totaal niet overeen met de originele Amerikaanse versies.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:32 uur

geplaatst: vandaag om 11:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.