menu

Duizend Heuvels - Koen Peeters (2012)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

288 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Antwerpen (België)

Soms is het beter om verhalen te vergeten. Of om ze zo voorzichtig mogelijk door te geven. In Duizend heuvels vertelt Koen Peeters het verhaal van Rwanda, een land verscheurd door oorlog. Het is een roman over de kunst van het verhullen en het zwijgen. Want wat is waarheid? De twaalfjarige Louis, een doodgewone Belgische jongen, droomt dat hij in Rwanda leeft en de taal van het land van duizend heuvels spreekt. Jarenlang overvallen de dromen hem tot ze werkelijkheid worden. Als volwassene in Brussel leert hij Rwandese vluchtelingen kennen. Hij volgt een van hen, een Rwandees kind, op diens zoektocht naar gerechtigheid in het verre Afrika.

zoeken in:
4,0
Een boeiende "roman" over de mythes en de geschiedenis van Rwanda, de genocide van 1994, het Belgische kolonialisme en vooral over de vraag wat waarheid eigenlijk is. Mythe, geschiedenis en poëzie hebben elk hun manier om de realiteit te verkennen, maar dat is waarheid dan? Een verwarrend maar toch zeer boeiend boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:51 uur

geplaatst: vandaag om 13:51 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.