menu

The Scar of David - Susan Abulhawa (2006)

Alternatieve titels: Het Litteken van David | Mornings in Jenin | Ochtend in Jenin

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Politiek

415 pagina's
Eerste druk: Journey Publications, Summerland (Verenigde Staten)

De familie Abulheja wordt gedwongen hun dorp Ein Hod te verlaten en naar een vluchtelingenkamp in Jenin te vertrekken. In de chaotische vlucht raakt de jonge Isma’iel vermist. Hij wordt meegenomen door een Israëlische soldaat en groeit op als een joodse jongen met de naam David. Zijn tweelingbroer Joessoef kiest, gedreven door een alomvattende haat jegens de bezetters, de radicale kant van de PLO. Door de ogen van Amaal, hun jonge zusje, zien we hoe drie decennia van geweld en oorlog voorbijgaan.

zoeken in:
avatar van Djumbo
4,5
Wat een prachtig boek.... bij mij ging het verhaal eerst naar mijn hart en dan beroerde het mijn ziel.
Het grootste deel geef ik met plezier 5 op 5; dan is er een deel dat ik iets minder vond, en het einde is terug hartverscheurend.

Dit boek (personages zijn fictief, maar de gebeurtenissen zijn geschiedkundig) doet al hetgeen men me geleerd heeft, al de berichtgevingen, al het nieuws dat ik ooit hoorde ... wankelen. Het heeft me echt aangegrepen en ik raad iedereen aan om het te lezen.

Oh, het is niet alleen kommer en kwel , het is ook prachtig, liefdevol en zo intens ...dank je Susan Abulhawa.

Het boek werd in het Nederlands heruitgegeven in 2015 als Ochtend in Jenin, Susan Abulhawan - als je hierop klikt kom je op de pagina van Bol.com met de kaft van het boek in kwestie

Gast
geplaatst: vandaag om 01:59 uur

geplaatst: vandaag om 01:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.