menu

Biggles - Charter Pilot - W.E. Johns (1943)

Alternatieve titel: Biggles op Patrouille

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Jeugdboek / Verhalenbundel
Avontuur

157 pagina's
Eerste druk: Oxford University Press, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het boek bevat 16 korte verhalen die allemaal door Ginger aan zijn kameraden van het 666e eskader worden verteld. Het betreft allemaal avonturen die Biggles en Co. meemaken als ze door de excentrieke Dr. Augustus Duck (bijnaam "Donald") worden gecharterd om onverklaarbare fenomenen te onderzoeken. Door met deze merkwaardige geleerde (die op de Noordpool en op de evenaar onveranderlijk een geklede jas en een hoge hoed draagt) samen te werken, krijgen Biggles en zijn vrienden te maken met sprekende krokodillen, eilanden die vanzelf uit de oceaan oprijzen, mammoeten op Groenland, reuzen in Patagonië, rovers in vulkanen, onheilspellende purperen wolken en allerlei andere geheimzinnigheden.

zoeken in:
ags50
In de chronologie van Biggles’ leven is dit deel 33.
Het wordt voorafgegaan door Biggles delivers the goods en gevolgd door Sergeant Bigglesworth CID.
De vertaling in het Nederlands verscheen met nummer 22 in de serie Biggles Pockets van Het Spectrum.
Hoewel de raamvertelling zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de opgediste avonturen daarvoor plaatsgevonden.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:59 uur

geplaatst: vandaag om 10:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.