menu

Geweten - René Appel (1996)

mijn stem
3,87 (15)
15 stemmen

Nederlands
Thriller / Psychologisch

302 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

Geweten is een roman over een groepje jongeren die vlak na de Tweede wereldoorlog fataal ontsporen in de voor hen deprimerende sfeer van wederopbouw en kleinburgerlijk optimisme. Bijna vijftig jaar later keert Peter van Galen, een van de leden van het groepje, terug naar de plaats waar het drama zich heeft afgespeeld, op zoek naar de waarheid over een duister verleden: wat is er precies gebeurd en waarom is het gebeurd? Stukje bij beetje ontdekt hij de schokkende realiteit van een jeugdgekte die op een verbijsterende manier uit de hand is gelopen.

zoeken in:
avatar van Jester
4,0
Ik vind de boeken van Rene Appel meestal wel de moeite waard, maar dit is een van de betere. Mooi opgebouwde zoektocht naar wat er 50 jaar geleden precies is gebeurd, en welke rol de ik-persoon er zelf in had. Appel maakt hier goed gebruik van afwisseling tussen heden en verleden.

avatar van chiel
4,0
Mooie titel ook, trouwens. Een woord waar je ineens anders naar gaat kijken.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:37 uur

geplaatst: vandaag om 14:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.