menu

The Greatcoat - Helen Dunmore (2012)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Griezel

208 pagina's
Eerste druk: Hammer, Londen (Verenigd Koninkrijk)

In de winter van 1952 verhuist Isabel Carey met haar man Philip, een huisarts, naar East Riding in Yorkshire. Philip is erg druk met zijn praktijk, en Isabel vind het er erg eenzaam. Als ze op een avond wakker wordt door een intense kou, ontdekt ze een oude overjas van de RAF verborgen achter in een kast. Voor de warmte gaat ze eronder slapen, maar begint te dromen. En niet lang daarna, terwijl haar echtgenoot weg is, wordt ze opgeschrikt door een klop op het raam. Buiten staat een jonge RAF piloot te wachten om binnen gelaten te worden. Zijn naam is Alec, en zijn machtige aanwezigheid verstoort haar, maar windt haar ook op. Haar innerlijke alarm vervaagt snel, en ze beginnen een intense affaire. Maar niets heeft haar voorbereid op de waarheid over Alecs leven, noch op de impact die het op het hare heeft...

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Dit is de eerste in een serie literaire horror, uitgebracht door Hammer, een poot van Random House. Die heeft een aantal literaire auteurs opdracht gegeven een boek te schrijven met een bovennatuurlijke twist. Jeanette Winterson en Melvin Burgess zijn de volgenden. Hammer Horror goes literary; ik ben benieuwd. De aanzet tot een nieuw genre: literaire horror.

avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Een aardig boekje, niet meer dan dat. Een beetje deprimerend bij tijd en wijle, maar nergens echt spannend of verrassend. Het idee is wel aardig: een bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog die tijdens een noodlanding om het leven kwam keert terug naar de vrouw waarmee hij destijds een verhouding had. Helaas was het de verkeerde vrouw, hoewel dat voor hem niet zoveel uitmaakte. Het leest vlot weg, maar ik had er iets meer van verwacht. Misschien had het wat fatalistischer mogen zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:03 uur

geplaatst: vandaag om 10:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.