menu

Mijn Meneer - Ted van Lieshout (2012)

mijn stem
3,75 (8)
8 stemmen

Nederlands
Psychologisch

240 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Een elfjarige jongen loopt rond met een geheim. Hij durft het aan niemand toe te vertrouwen, behalve aan Maria. Ze staat met het kindje Jezus in haar armen in een kapelletje langs de weg naar school. Aan haar biecht Ted op dat hij een bijzondere vriendschap heeft gesloten met een meneer. Maar hij vertelt het haar niet zomaar; hij hoopt dat ze er iets voor terug wil doen.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Ietwat tegenvallend boek, moet ik zeggen.
Ik vond het voornamelijk niet zo mooi geschreven. Het leek naar mijn mening te veel op een verslag. Wellicht heeft Van Lieshout dit expres gedaan, omdat het boek geschreven is vanuit het perspectief van een elfjarige, maar dit doet uiteraard afbreuk aan het boek.
Het verhaal is verder mooi en het is zeker van maatschappelijk belang.
Helaas is dit boek niet geschreven is de prachtige schrijfstijl van Van Lieshout die ik gewend ben, al zaten er wel wat mooie passages tussen.

3,0*

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Was het geen leuke meneer?

Ted Kerkjes
Na herlezing toch een halfje erbij. Ik leefde meer mee en ik merkte meer schoonheden op in de het schrijfstijl van Van Lieshout. Ik kan me niet meer vinden in mijn bericht hierboven. Het lijkt zeker niet op een verslag.
Ten tweede wil niet onvermeld laten dat dit boek een zeer gewaagd boek is, en dat ik het ontzettend belangrijk en dapper vindt dat Ted van Lieshout dit boek geschreven heeft.

Een zeer waardig boek. Een 3,5*

Ted Kerkjes
Dit boek krijgt een opvolger: Schuldig kind!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:39 uur

geplaatst: vandaag om 09:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.