menu

Maansverduistering - Erick Overveen (2003)

Alternatieve titel: Scènes uit het Leven van de Laatste Deejay

mijn stem
4,25 (16)
16 stemmen

Nederlands
Avontuur

285 pagina's
Eerste druk: Lemmens, Lanaken (België)

Een jonge deejay vertrekt naar Amsterdam met maar één doel: een radiorevolutie ontketenen. Maar alles verloopt anders als hij de mysterieuze en verleidelijke India ontmoet. Voor hij het weet raakt hij verstrikt in een allesomvattend web van intriges, list en bedrog...

zoeken in:
3,5
tnf
Vooral als je, zoals ik, erg geïnteresseerd bent in radio, is dit een intrigerend boek. Het boek is deels gebaseerd op ervaringen van de auteur zelf, die bij de radio heeft gewerkt. En dat blijkt niet altijd zo leuk als het lijkt. Dit boek geeft een realistisch kijkje in de wereld van verstikkende formats en dergelijke (natuurlijk is het hier en daar iets smeuïger gemaakt).

Op het internet staat onder andere het volgende hierover: "Het boek veroorzaakt een golf van verontwaardiging bij zijn collega's en kost hem zijn aanstelling als producer/ presentator bij Veronica FM en Radio Limburg." (Maar gelukkig voor hem waren er ook mensen die er wel blij mee waren, zoals Rob Stenders.)

Lastig aan te komen, trouwens. Ik moest het via de site van de uitgeverij bestellen, elders hadden ze het niet.

4,0
Mooi boek, het is wel alsof de hoofdpersoon Casper Ricci (oftewel David Jonas) continu stoned is. De man houdt er een erg vreemd wereld beeld op na. Maar zeker een aanrader voor liefhebbers van popmuziek en radio!

De site van de schrijver/ deejay

http://www.erickoverveen.bl...

5,0
Inderdaad een mooi boek. Alleen jammer dat Erick Overveen na wat opschudding de media verlaten heeft. Zijn er meer boeken als deze over muziek??

Zijn boek zal niet zo fantastisch goed verkopen. Anders hoeft deze sukkel geen mensen op te lichten via interenet.

www.kopersbelangen.nl :: Bekijk onderwerp - Oplichter E.J.H.M. Geurten alias Erick Overveen weer aktief

5,0
Na al die jaren vind ik het nog altijd 1 van de opvallende boeken van vorig decennium. Een schrijver wiens leven omgeven is door controverse. Een adhd schrijfstijl die overkomt als die van een geflipt dj en dichter. Maansverduistering is een troost voor iedereen die van radio houdt zoals van kinkfm en erachter komt dat radio dood is.

5,0
Het boek over popradio in de jaren negentig. Ik las mijn hele jeugd in de vroege jaren negentig terug. De Bijlmerramp speelt ook een rol. Het begin van het boek is zo sterk dat het me verbaasd dat de auteur (nog) geen tweede boek heeft gepubliceerd. minpuntje was het midden, dat was wel wat rommelig. Het einde daarentegen blew me away. Dikke aanrader, zeker voor muziek en radiofreaks en fans van Tarantino films.

3,5
De debuutroman van de in opspraak geraakte journalist en dj Erik Geurten oftewel Erick Overveen. Getipt door de leraar, en ik was bang dat het me niet zo zou boeien omdat het in 1992 afspeelt, maar met behulp van Spotify en You Tube kwamen de liedjes en het boek tot leven. Mooi geschreven. Het filmproject van Geurten (Delirium) eindigde helaas in een landelijk oplichtingsschandaal. Ieg wel weer schrijfinspiratie, lijkt me. Aanrader deze!

4,0
Onze muziekleraar kwam met een stapel boeken op de proppen over popmuziek waaronder dit boek van Erick Overveen (echte naam: Erik Geurten). Snel geschreven en spannend met de nodige diepgang. Ik had wel een lijst op youtube nodig om de onbekende liedjes te leren kennen. Mooi boek.

5,0
Mooi boek. Het heeft me wekenlang bezig gehouden. Na een wervelend begin, wordt het wel rommelig en wat minder meeslepend, maar tegen het einde hou je je adem in. Onze leraar Nederlands suggereerde dat we Maansverduistering op de boekenlijst moesten plaatsen omdat het van cultureel belang zou zijn, om te begrijpen wat radio betekende voor de samenleving in het begin van de jaren 90. En de muziek. Ik zocht alle platen op en heb er veel mooie muziek door leren kennen. Dat ik fan ben van Radio2 dj Rob Stenders zal ook meegeholpen hebben. Aanrader.

5,0
P.S. Dit boek is al een aardige tijd lastig te verkrijgen. De Koninklijke Bibliotheek biedt oplossing

4,0
Mooi boek

4,5
Voor muziekles op ons Atheneum gaan we dit boek met z'n allen lezen. Ik ben nu op blz 80 en diep onder de indruk. Spannend, erudiet en vooral intrigerend als je van popmuziek houdt. In dit geval heerlijke 90ties. Een geweldige roman.

avatar van Donkerwoud
Hm. Iets voelt er niet helemaal oké aan de vele recensies met dezelfde schrijfstijl. Zouden we met Erick Overveen zelf te maken hebben!?

Gast
geplaatst: vandaag om 13:00 uur

geplaatst: vandaag om 13:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.