menu

En Dan Nog Iets - Paulien Cornelisse (2012)

mijn stem
3,45 (37)
37 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur / Humoristisch

224 pagina's
Eerste druk: Atlas-Contact, Amsterdam (Nederland)

En dan nog iets staat weer vol met onnuttige, maar toch amusante analyses van ons taalgebruik. Dit is geen postscriptum maar een update. Wat is het verschil tussen leuk en leuk-leuk? Wat zijn de fijnere nuances van nazi-Duits en porno-Duits? Wat is nouveau kak?

zoeken in:
avatar van Remco
3,5
Grappig voor tussendoor. Op zich gewoon niet zoveel anders dan taal is zeg maar echt mijn ding Lekker voor in de trein waarbij je er natuurlijk tegen moet kunnen dat medepassagiers je wat sloom aan zitten te kijken als je met een lach op je gezicht een boekje zit te lezen. Ik vond het het aanschaffen meer dan waard!

avatar van Cucuio
4,0
Een tikkeltje beter dan haar eerste boek. Hier zit weinig herhaling in. Leest prima weg. Binnen een paar uur uitgelezen. En het was zelfs grappig.

avatar van xMilennx
Weer even hilarisch als zijn voorganger.
Sommige stukken waren wel letterlijk herhaling uit boek 1 (maar gelukkig niet zo veel).
Vind het leuk gedaan dat er een combinatie is van stukjes waar op taalgebruik ingegaan wordt, afwisselend met grappige/mooie citaten en cartoontjes tussendoor.
Is het diepgaand, leer je er veel van bij? Dat niet, maar vermakelijk is het des te meer.
(Hoewel ik als Belg wel veel bijgeleerd heb over het taalgebruik in NL, dat soms echt nogal verschillend blijkt van bij ons.)

avatar van xMilennx
Remco schreef:
Lekker voor in de trein waarbij je er natuurlijk tegen moet kunnen dat medepassagiers je wat sloom aan zitten te kijken als je met een lach op je gezicht een boekje zit te lezen

Exact ook mijn ervaring!

3,5
Verschilt niet veel van zijn voorganger maar is wel grappig om een keer gelezen te hebben.

avatar van mjk87
2,0
Een beetje hetzelfde niveau als het eerste deel, waarin dit vooral observaties zijn en waar het interessant kan worden - de wetenschappelijke kant, het onderzoek- daar stopt ze alweer. Zo is er een hoofdstukje over jonge vrouwen die hun vriendinnen vaak vriendinnetje noemen, of 60+'ers doe VVD stemmen het hebben over vriendjes. Dat is mij ook wel opgevallen en ik denk dan: oké, je hebt mijn aandacht. Maar dat was het dan, meer dan het observeren en benoemen is dit niet. En vaak is het gewoon banaal geneuzel, zo is er en langer hoofdstuk over 'brevet van onvermogen' wat ze raar vindt, zoals ze wel meer raar vindt. Of dat ze zelf allerlei woordgrapjes leuk vindt. En ik als lezer denk enkel: 'ja, en? Wat is nu je punt?' Dit is eerder een hobby van haar die allicht werkt voor mensen die hetzelfde denken, maar verder ook niet.

Overigens noemt deze taalliefhebber de koelkast dus de ijskast, wat het gewoonweg niet is (tenzij zij echt een ijskast heeft natuurlijk en dan neem ik deze opmerking terug, maar ik vermoed van niet). 2,0*.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:49 uur

geplaatst: vandaag om 20:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.