menu

Op de Hoogte - Christophe Van Gerrewey (2012)

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

192 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Antwerpen (België)

Een man ontwaakt in het huis van vrienden die op vakantie zijn. In het gezelschap van hun kat herinnert hij zich de vorige zomer, toen er nog een vrouw bij hem was. Hij besluit haar te schrijven om haar op de hoogte te brengen van recente ontwikkelingen. Hij brengt de plekken in herinnering waar ze hebben verbleven, de dingen die ze tegen elkaar hebben gezegd, de geheimen die ze met elkaar deelden. Steeds uitgebreider komt de afwezige geliefde zelf aan het woord, totdat haar stem de zijne verdringt en al zijn mankementen etaleert.

zoeken in:
avatar van liv2
Vlaamse debuutprijs 2013

Mooie woorden uit het juryrapport: ‘'Op de hoogte' is een verrassende roman, met stilistisch raffinement geschreven en een ijzersterk verhaal dat de lezer bij het nekvel grijpt.'

2,5
Met veel mooie woorden en stijlvolle zinnen is hier het liefdesrelaas opgetekend van een koppel dat eigenlijk nooit samen is geweest.

Maar het is precies dat, dat pagina na pagina uiteindelijk gaat tegenstaan - de zinnen zijn te lang, constructies te gezocht. En daarenboven leidt het verhaal tot een onduidelijk doel. Het is herkenbaar doch oneigen, hoewel dat natuurlijk sterk persoonlijk is. Of zou deze brief in romanvorm inderdaad hoofdzakelijk gericht zijn aan de geliefde, ons als lezer buiten het verhaal dat tussen de regels door gelezen had moeten worden latend?

Gast
geplaatst: vandaag om 23:00 uur

geplaatst: vandaag om 23:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.