menu

Braziliaanse Bloei: Hoe een Land een Wereldmacht Wordt - Lode Delputte (2011)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Politiek

288 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Antwerpen (België)

De Brazilianen moeten er zelf nog aan wennen: een kwarteeuw geleden ontworstelde hun land zich aan een militaire dictatuur en kreunde het onder inflatie en schulden. Vandaag klopt het hart van de Braziliaanse democratie als nooit tevoren. Met de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Spelen twee jaar later staat Brazilië, een agro- en energie-gigant, klaar om de globale bühne te bestormen. De grootste winnaars zijn de arme Brazilianen, die onder president Lula da Silva bij miljoenen in de vaart der natie werden opgestoten. Anders dan de door angst bevangen Europeanen zijn de Brazilianen optimisten. Het land van carnaval, voetbal en God gelooft op aanstekelijke wijze in zichzelf en in de nieuwe dag.

zoeken in:
avatar van Raspoetin
3,0
Aardig boek, maar toch alweer behoorlijk achterhaald en dat na een paar jaar van euforie over de groei van Brazilie als wereldlijke grootmacht. Het optimisme over de progressie van toendertijd lijkt als sneeuw voor de zon te zijn verdwenen. Een trent die zich in meerdere landen op het Latijns-Amerikaanse continent lijkt te hebben ingezet. Het blijft een opmerkelijk vraagstuk dat dit werelddeel met al haar potentie zich maar niet lijkt te kunnen onworstelen aan de sociale misstanden die hen in een eeuwigdurende houdgroup houdt.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:54 uur

geplaatst: vandaag om 08:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.