menu

Where Serpents Lie - T. Jefferson Parker (1998)

Alternatieve titel: De Engeltjes van Horridus

mijn stem
4,00 (9)
9 stemmen

Engels
Thriller

525 pagina's
Eerste druk: Hyperion, New York (Verenigde Staten)

Terry Naughton is hoofd van de zedenpolitie in Orange County. In de loop van zijn carrière heeft hij te maken gehad met de meest afschrikwekkende misdadigers, maar die vallen volledig in het niet bij Horridus; een 'griezel' die kinderen ontvoert en verkleedt als engeltjes om ze de volgende dag weer vrij te laten zonder ze een haar gekrenkt te hebben. De enige bizarre aanwijzing voor Naughton is een stukje slangenhuid dat weggestopt zit in de zoom van het engeltjesgewaad. Horridus heeft zijn 'slachtoffertjes' nog geen fysiek geweld aangedaan, maar alles in Naughton zegt dat het niet bij de 'verkleedpartijtjes' zal blijven.

zoeken in:
avatar van marzuq
4,5
Dit is echt smullen voor liefhebbers van Thomas Harris. Onder het motto "beter goed gepikt, dan slecht verzonnen" is hier de globale verhaallijn of tenminste de inpiratie duidelijk van Harris. De beste man kan echter wel prima schrijven, een verhaal vertellen en, wellicht het belangrijkst, de spanning vast houden.

Een regelrechte aanrader!

avatar van Donna Tartt
3,5
Een spannend boek inderdaad! En ik ben ook veel te weten gekomen over pedofielen. Over hoe ze netwerken etc. etc. Ook over slangen ben ik meer te weten gekomen...gggrrrrrr.... leest heel lekker weg.

-3.5-

avatar van marzuq
4,5
Ha. Nav mijn bovenstaande bericht. Ik las onlangs in een interview dat Jefferson Parker zo onder de indruk was van Red Dragon (of Silence of the Lambs) van THomas Harris, dat hij besloot een thriller in dezelfde stijl te schrijven, ga er aan staan!
Echter wel erg leuk om te weten, aangezien ik in 2007 de vergelijking al maakte.

avatar van predator
4,5
Het element slangen is mooi gedaan binnen een spannend verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:26 uur

geplaatst: vandaag om 00:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.