menu

Why Be Happy When You Could Be Normal? - Jeanette Winterson (2011)

Alternatieve titel: Waarom Gelukkig Zijn als Je Normaal Kunt Zijn?

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Autobiografisch

256 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Openhartig, pijnlijk eerlijk en rauw: "Waarom gelukkig zijn als je normaal kunt zijn?" geeft een heel nieuw inzicht in de ontwikkeling van het schrijverschap van een de belangrijkste vrouwelijke romanciers van Engeland. Haar jeugd en de problematische relatie met haar adoptiemoeder zijn in het werk van Winterson altijd belangrijke thema’s geweest. In dit werk geeft ze zichzelf voor het eerst helemaal bloot en beschrijft ze haar vroegste jeugd, de breuk met haar adoptieouders en de zoektocht naar haar echte moeder.

zoeken in:
avatar van psyche
psyche (crew)
Nadat ik het debuut van Jeanette Winterson heb herlezen, is dit m.i. geen roman, eerder een verslag met overpeininzingen. Ook schrijft JW over overleven door te verbeelden, wanneer je in een donkere kast wordt opgesloten bijvoorbeeld; en haar noodzaak te schrijven.
Ik denk niet dat ik dit boek ga uitlezen. Verkeerde moment, ik ben nu met vakantie en heb behoefte aan ander soort werk.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:58 uur

geplaatst: vandaag om 19:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.