menu

The Afghan - Frederick Forsyth (2006)

Alternatieve titel: De Afghaan

mijn stem
3,28 (20)
20 stemmen

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: Bantam Press, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten komen er achter dat Al-Qaeda een nieuwe, grote aanslag voorbereidt. Maar wat er precies zal gebeuren, wanneer en waar is volstrekt onduidelijk. Ze hebben geen bronnen binnen Al-Qaeda en het is onmogelijk om in deze terreurorganisatie te infiltreren. Onmogelijk, tenzij... In Guantanamo Bay zit al vijf jaar lang Izmar Khan, 'de Afghaan' gevangen, een voormalig bevelhebber van de Taliban. Om een ramp te voorkomen krijgt kolonel Mike Martin de opdracht de plaats in te nemen van Khan. Hij is een veteraan die is geboren en opgegroeid in Irak. Slagen de inlichtingendiensten erin een westerling te doen doorgaan voor een Arabier?

zoeken in:
avatar van Jester
2,5
Teleurstellend. Meer kan ik er niet van maken. Prima dat Mike Martin weer van stal wordt gehaald, maar moet er nu echt meer dan 100 bladzijden gebruikt worden om zijn voorgeschiedenis weer te beschrijven? Veel details en achtergrondinformatie, zoals we dat gewend zijn van Forsyth, maar hier is het meer bladvulling, want het verhaal zelf is flinterdun, Forsyth onwaardig. En dan ook nog het toeval dat een belangrijke rol speel, bij de ontsnapping van Khan, nee, jammer.

2,5
Mike Martin heb ik nog geen kennis meegemaakt en de voorgeschiedenis van deze heer is volgens mij nog het leukst aan dit boek. Het eigenlijke verhaal en plot valt erg tegen en is erg ongeloofwaardig.

kortom ik had er iets meer van verwacht.

avatar van Jester
2,5
Als Mike Martin je goed bevallen is, zou ik je De Vuist van God aanraden. Ook over hem, maar véél beter.

2,5
Inderdaad heb ik nu ook gelezen en is inderdaad een veel beter boek.

2,5
weinig spanning en een half boek nodig om alles uit te leggen, niet best

Gast
geplaatst: vandaag om 12:44 uur

geplaatst: vandaag om 12:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.