menu

Zwarte Sylvester - James Worthy (2012)

mijn stem
2,94 (9)
9 stemmen

Nederlands
Thriller

220 pagina's
Eerste druk: Lebowski Achievers, Amsterdam (Nederland)

Het leven van alleenstaande vader Rufus Opperman neemt een dramatische wending als blijkt dat zijn tienerzoon Sylvester ongeneeslijk ziek is. Rufus, een huis-tuin-en-keukengigolo en amateur standup-comedian, doet er vervolgens alles aan om de laatste wens van Sylvester in vervulling te laten gaan: ‘Pap, ik wil de geschiedenisboeken ingaan als Zwarte Sylvester, de allergrootste seriemoordenaar van Amsterdam en omstreken. En ik wil trouwen met een pornoactrice.’ Hoe ver gaat vaderliefde precies en wat als vaderliefde te ver gaat?

zoeken in:
1,5
Toch wel weer benieuwd naar de nieuwe Worthy.

avatar van HankMoody
Te gekke synopsis!

Dacht dat Worthy min of meer een one-trick-pony is maar dit is toch wel een groot verschil met zijn debuut.

vermeerf
Als zijn columns een goede graadmeter zijn voor zijn literaire kwaliteiten dan laat ik dit boek maar gewoon links liggen.

avatar van RoyDeSmet
3,0
Ik zit nu op bladzijde 50. Tot zover ben ik teleurgesteld.

Hoewel het vast niet James' bedoeling was een geloofwaardig verhaal neer te tikken, zorgt de overdreven ongeloofwaardigheid ervoor dat ik me niet in het verhaal kan inleven.
De dialogen (tussen wie dan ook) zijn ongeloofwaardig (wie praat er in zóveel grappig bedoelde, semi-intellectuele metaforen als hij te horen krijgt dat hij stervende is?). De moorden gebeuren te snel en het uitwerken van het idee van de veertig niezen is slecht uitgewerkt.

De metaforen waren trouwens ook zelden grappig, afgezien van de vergelijking NS-trein/Vietnamoorlog (de Amerikanen worden beiden vermoord door iets geels).

2,5
Middelmatig verhaal. Ook zeer oppervlakkig.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:45 uur

geplaatst: vandaag om 13:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.