menu

Syster Min - Barbara Voors (1997)

Alternatieve titel: Zusje van Me

mijn stem
3,08 (6)
6 stemmen

Zweeds
Psychologisch

315 pagina's
Eerste druk: Gedins, Stockholm (Zweden)

De tweeling Saskia en Klara deelt alles met elkaar. Tot op een dag Klara spoorloos verdwijnt. Tien jaar later keert Saskia terug naar het zomerhuis van de familie nabij Stockholm. Ze vindt er de dagboeken van haar zusje. En een oud krantenknipsel waarin een verband wordt gelegd tussen Klara's verdwijning en de moord op een man en een vrouw die Klara kende. Is Saskia in staat om alsnog de raadsels rond Klara's verdwijning te ontrafelen?

zoeken in:
3,0
Een moeilijk boek. De meisjes groeien op en binnen het gezin gebeurt er een ramp. Dat heeft gevolgen voor de relatie tussen vader en moeder en voor die van de ouders met hun kinderen. De meisjes ontwikkelen zich verder tot jonge vrouw en gaan naar de Universiteit. De literatuur van m.n. vrouwen heeft hun belangstelling en de emancipatorische beweging van schrijfsters op dat gebied. (Voor de mannelijke lezer wel taaie kost.) De lezer krijgt verder te maken met verspringingen in de tijd en gedachten van familieleden en vrienden die door elkaar heen lijken te lopen. Het wordt behoorlijk warrig. Maar toch, langzaam maar zeker, komt er steeds meer info over de achtergrond van alle betrokkenen en de verrassende ontknoping komt steeds dichterbij en de lezer wordt een paar maal flink op het verkeerde been gezet. Dat vreemde, warrige heeft me geïrriteerd. Je zou het boek eigenlijk nog een keer moeten lezen. En dan zal het wel kloppen, maar ja .... Wie doet dat. De stijl van het boek nodigt daar niet toe uit.
Mijn persoonlijke conclusie: ingewikkeld, vreemd boek, maar wel een ingenieus plot.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:32 uur

geplaatst: vandaag om 16:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.