menu

Carrion Comfort - Dan Simmons (1990)

Alternatieve titel: Aasgieren

mijn stem
4,19 (24)
24 stemmen

Engels
Griezel

761 pagina's
Eerste druk: Headline, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De breinvampiers zijn wezens met de psychische gave om mensen te 'gebruiken'. Zij kunnen andermans gedachten lezen en anderen aan hun wil onderwerpen. Zij kunnen gebruik maken van de zintuigen van een ander, zich voeden met de emoties van iemand anders en een ander dwingen tot onuitsprekelijk gewelddadige handelingen. Elk jaar komt een aantal van hen samen om te vergelijken wie de beste resultaten heeft geboekt. Maar dit jaar gaat er iets mis en zij raken verwikkeld in een niets ontziende strijd. Tegenover hen staat een handjevol mensen.

zoeken in:
4,0
Meestal laat ik al te volumineuze boeken links liggen, maar op zeker moment had ik eens zin om een dikke klepper te lezen en dat is dus deze geworden.
Tevens m'n kennismaking met schrijver Dan Simmons, van wie ik later nog wat werken verslond.
Carrion Comfort (in het nederlands Aasgieren)is een erg boeiende, maar in het middenstuk toch soms iets te langdradige thriller.

Zeker aan te raden!

vermeerf
Ik kan me nog herinneren dat dit het eerste griezelboek was dat ik las dat niet geschreven was door Stephen King of Clive Barker. Dus ook voor mij de eerste kennismaking met Dan Simmons. Nog steeds mijn favorite boek van hem. Dit boek heeft vooral een erg interessant basisgegeven (de breinvampiers). Misschien idd wat aan de lange kant.

Heb me laatst door Hyperion proberen te worstelen en dat voorlopig maar opgegeven. Binnenkort heb ik wel wat meer vrije tijd dus dan volgt poging 2...

4,0
Simmons lijkt zo onderhand toch wel één van mijn favoriete schrijvers te worden. Ook dit boek vond ik weer erg sterk.

Ik weet dat veel van zijn boeken als horror aan de man gebracht worden, maar eigenlijk doe je de verhalen daar toch wel te kort mee. Bij momenten lijkt dit meer een politieke thriller, dan weer een misdaadroman, vervolgens een horror, dan weer een roman over de holocoust, ...

Er duiken heel wat personages en intriges op en er wordt veel gewisseld tussen personages van waaruit het verhaal verteld wordt. Dit maakt een vrij complex verhaal. Maar tegelijkertijd heb je toch de indruk dat de schrijver zich zeer goed voorbereid heeft en op het einde ook weinig losse eindjes laat bestaan.

avatar van Koerok
4,0
Inmiddels nogal in de vergetelheid geraakt dit boek. Ik vond het een enorm knap in elkaar gezet epos. Een moeilijk te rubriceren boek. Een thriller, een historische roman, horror, het heeft het allemaal. Op de cover staat het woord 'macaber', en dat dekt de lading aardig. Ik heb er flink wat tijd over gedaan, maar erg van genoten. Ondanks de lengte een aanrader.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:32 uur

geplaatst: vandaag om 10:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.