menu

22 Britannia Road - Amanda Hodgkinson (2011)

Alternatieve titel: Britannia Road 22

mijn stem
3,75 (4)
4 stemmen

Engels
Psychologisch

320 pagina's
Eerste druk: Fig Tree, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De Poolse Silvana en haar man Janusz worden door de oorlog van elkaar gescheiden: hij moet in dienst en zij probeert vergeefs naar haar familie terug te keren. Zes jaar lang overleeft zij met haar zoontje onder erbarmelijke omstandigheden in de bossen. Uiteindelijk wordt het gezin in 1946 in Engeland herenigd. In hun nieuwe huis aan Britannia Road 22 proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen, maar zowel Silvana als Janusz worden achtervolgd door geheimen uit hun verleden die ze voor elkaar verborgen proberen te houden

zoeken in:
4,0
Gewoon een goed boek. Goed geschreven en in een ongecompliceerde stijl. De beide hoofdpersonen Sylvana en Janusz en hun beider geschiedenis na hun eerste ontmoeting krijgen evenveel aandacht. En die geschiedenissen zijn dat ook waard. Want ze raken elkaar kwijt tijdens het begin van de oorlog, maken de oorlog elk op hun eigen manier en met hun eigen ontberingen mee. En je leeft met hen mee, ook wanneer Janusz in Engeland de molens in beweging zet om Sylvana weer terug te vinden. En als dat daarna ook lukt. Complimenten voor deze schrijfster die dit als een debuut aflevert.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:25 uur

geplaatst: vandaag om 16:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.