menu

I Have Life. Alison's Journey - Marianne Thamm en Alison Botha (1998)

Alternatieve titel: Ik Zal Leven

mijn stem
2,75 (4)
4 stemmen

Engels
Waargebeurd

275 pagina's
Eerste druk: Penguin Books, Johannesburg (Zuid-Afrika)

Alison's nachtmerrie begint als ze door een jongeman met een mes wordt gedwongen mee te gaan. Vervolgens wordt ze door twee mannen verkracht en zo vaak gestoken met een mes dat de artsen later de wonden niet meer kunnen tellen. Haar keel wordt doorgesneden en Alison wordt voor dood achtergelaten op een smerige open plek, kilometers verwijderd van de stad Port Elisabeth in Zuid-Afrika, waar ze woont. Maar Alison weigert te sterven. Ze wil haar aanvallers niet de voldoening geven haar leven te vernietigen. "Ik zal leven" is het verhaal van een vrouw die geen slachtoffer wil zijn. Door haar vastberaden dapperheid is zij erin geslaagd haar levensbedreigende lichamelijke en geestelijke trauma's te overwinnen en kracht te putten uit haar verschrikkelijke ervaringen.

zoeken in:
avatar van prikadel
2,5
Mooi en boeiend geschreven alleen de levenslessen en theoriën aan het eind van het boek hadden van mij niet gehoeven. Toch een aanrader voor mensen die van waargebeurde verhalen houden.

1,5
Vreselijk verhaal...wat een ellende heeft ze meegemaakt...maar (inderdaad) die levenslessen die door m'n strot werden geduwd vond ik vrij drammerig overkomen.
En de regel "show, don't tell" werd regelmatig aan de laars gelapt. Soms was het boek een opsomming van letterlijke woorden van gevoelens die nauwelijks omschreven werden.
Foto's in het boek intrigeren wel....maar nergens raakte het boek me echt.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:17 uur

geplaatst: vandaag om 13:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.