menu

Blood of Dragons - Robin Hobb (2011)

Alternatieve titels: Drakenbloed | The Rain Wild Chronicles 4

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Engels
Fantasy

416 pagina's
Eerste druk: Luitingh, Amsterdam (Nederland)

De hoofdrolspelers in De Kronieken van de Wilde Regenlanden wacht een schimmige toekomst. Niets is zeker. De draken en hun drakenhoeders die via de Wilde Regenrivier de mythische Ouderlingenstad Kelsingra wisten te bereiken, zijn immers verzeild geraakt in een wereld die eindeloos weergalmt van een aenonlange geschiedenis, nu vol gevaren die tot ongelofelijke avonturen leiden. Al wat vaststaat is dat de confrontatie tussen de draken van Kelsingra en de wrede hertog Chalced onvermijdelijk is. In zijn nietsontziende drang tot overleven is de vreeswekkende hertog bereid om over lijken te gaan... draken, Ouderlingen, het is hem om het even. Sintara en haar mede-draken, geholpen door hun hoeders Thymara, Tats en Rapskal, laten dit niet over hun kant gaan en er brandt een strijd los die de wereld van de Wilde Regenlanden op haar grondvesten doet schudden. En Tintaglia? Gekweld door martelende pijnen slaagt ze erin het luchtruim te kiezen en begint aan een wanhopige vlucht, misschien wel haar laatste. Want Tintaglia is op weg naar huis...

zoeken in:
avatar van liv2
Wereldprimeur release in nederlandse vertaling. Engelse uitgave pas voorzien voor 2013!

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Dan kloppen de gegevens niet.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
schreef:

De Nederlandse titel hoort dan toch boven te staan.

avatar van liv2
Nee, als hij oorspronkelijk geschreven is in het engels niet nee

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Dan is de oorspronkelijke titel Drakenbloed

avatar van liv2
Nee, de oorspronkelijke titel is engels, zo heeft de schrijver het toch geschreven, niet?

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Ja, maar het gaat er toch om wat de eerste uitgave was.

avatar van liv2
ja, maar de schrijver heeft niet: drakenbloed' geschreven maar wel blood of dragons, origineel

Halley!!! ik vraag een hulplijn

4,0
Las weer als een sneltrein, naar Hobb’s goede gewoonte. Ook weet ze haar fantasy wederom een zeer menselijke tint te geven, ditmaal vooral door het illustreren van de zoektocht naar en kennismaking met seksualiteit en relaties.

Een mix die ze weer goed weet te hanteren en me zo weer heeft weten vast te houden. Maar toch zal deze reeks me vooral bijblijven door wat Hobb er niet heeft weten in te steken.
Al sinds het eerste boek ontbreekt me de écht mystieke magie die me in haar andere reeksen van Fitz Chevalric en de Levende Schepen zo heeft overrompeld. Het is dezelfde wereld, maar ditmaal is het niet meer dan een goed uitgesponnen verhaal, waar het in de andere reeksen véél meer was dan dat. In die vorige reeksen was het nog een nieuwe adembenemende wereld waarin de puzzelstukjes op magische wijze hun plek vonden in een zinderend geheel. Nu wordt er voortgebouwd op dit magische geheel, maar is het allemaal al iets te bekend en... it just lost it’s magic.
‘t Was leuk om terug te keren in de wereld van Beijerstad en de Wilde Regenlanden, maar het bracht vooral nostalgie naar die vorige reeksen en de kwaliteit daarvan wordt naar mijn mening helaas niet geëvenaard.

Een vasthoudende en entertainende reeks, maar voor mij geen échte Hobb die me altijd zal bijblijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:46 uur

geplaatst: vandaag om 09:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.