menu

Washington Dekretet - Jussi Adler-Olsen (2006)

Alternatieve titel: Het Washingtondecreet

mijn stem
3,00 (11)
11 stemmen

Deens
Thriller

448 pagina's
Eerste druk: Aschehoug, Kopenhagen (Denemarken)

Bij een brute moordaanslag op de avond van de Amerikaanse presidentsverkiezingen komt de vrouw van de Democratische kandidaat en uiteindelijke winnaar Bruce Jansen om het leven. De verbitterde nieuwe president vaardigt onmiddellijk een decreet uit om de rust en orde in de Verenigde Staten te herstellen. Doggie Rogers, medewerkster van Jansen, is getuige van de maatschappelijke woede die ontstaat als de Amerikanen beseffen wat er aan de hand is: de grenzen worden gesloten, de avondklok wordt ingevoerd, en het land staat binnen de kortste keren op de rand van een burgeroorlog. Bovendien wordt Doggies vader ter dood veroordeeld, omdat iedereen hem ziet als de moordenaar van de presidentsvrouw. Doggie voelt zich machteloos, maar besluit toch om zich met een kleine groep geestverwanten in te zetten voor de democratie, en om het complot te ontsluieren waaraan de Amerikaanse samenleving is blootgesteld.

zoeken in:
Cryptopsy
Ik ben op 80% van dit boek gestopt met lezen. Dit boek is waardeloos vergeleken met de boeken uit de Q-serie. Het is weer een bekend verhaal. Het boek was eerder blijkbaar niet de moeite waard om te vertalen, maar na het succes van de Q-serie wordt opeens alles van deze schrijver goud waard. Tja...

Ik vond boek niet spannend of fascinerend. Het verhaal zit vol rare onwaarschijnlijkheden en de karakters zijn oninteressant. Ik was nog wel enigszins benieuwd naar de afloop, maar uiteindelijk had ik geen zin om het hele ding uit te gaan lezen. Het boek is gewoon te matig. Dat is nog eens andere koek dan bij de boeken uit de Q-serie. Daar baalde ik juist toen ik ze uit had.

avatar van Arkan
2,5
Dit boek is heel anders dan wat ik gewend ben van deze schrijver, buiten de Q-reeks vallen ook zijn andere boeken in de smaak.

Dit boek is daarmee vergeleken, een teleurstelling. Het is langdradig en vaak heel onwerkelijk en ver gezocht.
Maar dan stel je jezelf toch de vraag, wat als..... de president gewoon de grondwet naast zich neer legt...
En dan hoor ik tijdens het schrijven van dit bericht het nieuws, en luister naar wat de huidige Amerikaanse president te vertellen heeft, en dan komt het boek misschien wel korter bij.

Dus ergens is het wel interessant, maar het heeft me eigenlijk nooit kunnen boeien, en de spanning was ver te zoeken.
Ook de beschrijving van de personages, vind ik vaak wat miniem.

Toch enkele keren er aan gedacht om het boek weg te leggen, maar daar was het net niet oninteressant genoeg voor.
Het einde is niet helemaal voorspelbaar, dus ook op dat vlak scoort hij nog een beetje.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:53 uur

geplaatst: vandaag om 23:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.