menu

If You Could See Me Now - Peter Straub (1977)

Alternatieve titel: Draaikolk

mijn stem
2,17 (3)
3 stemmen

Engels
Griezel

271 pagina's
Eerste druk: Coward, McCann and Geoghegan, New York (Verenigde Staten)

In het dorpje Arden in Californië sluit de tiener Miles Teagarden een verbond met zijn betoverende nichtje Alison : wat er ook van hen zal worden, over precies twintig jaar zullen ze elkaar op precies dezelfde plek weer ontmoeten. Dat was voor die verschrikkelijke gebeurtenis die eindeloze nachten en dagen vol verdriet en angst naar Arden bracht. Precies twintig jaar geleden. Nu keert Miles terug naar Arden, waar men nog heel goed weet wat er indertijd gebeurd is. Maar Miles weet niet wie hij zal ontmoeten als Alison zich aan haar belofte houdt : het verleidelijke meisje uit zijn jeugd - of een bloeddorstige duivelin bezeten van wraak.

zoeken in:
1,5
Geen goed verhaal. Een verhaal met veel onduidelijkheden, dan wel onwaarschijnlijkheden en met veel vreemde personages. Wie is er nog een normaal mens in dit kleine stadjes Arden in de VS. En wordt het verhaal griezelig? een beetje, maar niet veel. Is het verhaal een thriller? Ook een beetje. Ook op goodreads wisselen goede en slechte beoordelingen elkaar af. Zoiets van 'you love it, or you hate it'. En dan behoor ik deze keer tot de 2e categorie.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:05 uur

geplaatst: vandaag om 14:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.