menu

Au Zenith - Duong Thu Huong (2009)

Alternatieve titel: Hemel boven Vietnam

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Vietnamees
Psychologisch

704 pagina's
Eerste druk: Sabine Wespieser, Parijs (Frankrijk)

Een oude man, die ‘de president’ genoemd wordt, is in gedwongen retraite op het Vietnamese platteland. Ooit was hij een belangrijk, machtig man die het land moest leiden. Nu verzinkt hij vaak in overpeinzingen en dwalen zijn gedachten af naar vroeger. Herinneringen aan zijn jeugd borrelen op; vaak zijn die mooi, maar soms ook vol schaamte en verdriet. De oude man herinnert zich hoe hij lang geleden hopeloos verliefd werd op een jonge vrouw met wie hij zijn leven wilde delen. Maar zijn partijgenoten lieten dat niet toe. Hij was immers de vader van de natie.

zoeken in:
avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
De schrijfster kan geen rechten doen gelden op de Vietnamese tekst, die in die taal vrij op het internet is verspreid. De Franse vertaling lijkt daarmee de eerste in boekvorm te zijn. Het boek was, als een verwijzing naar de historische president Ho Chi Minh, verboden in Vietnam. Vietnamese internetters hanteren de naam 'Đỉnh cao chói lọi' als titel voor de vrijgegeven tekst. Dat zou zoveel moeten betekenen als 'de briljante top' of 'de glorieuze top'.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:10 uur

geplaatst: vandaag om 07:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.