menu

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children - Ransom Riggs (2011)

Alternatieve titels: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine | Miss Peregrine's Peculiar Children #1

mijn stem
3,82 (28)
28 stemmen

Engels
Jeugdboek
Avontuur / Fantasy

352 pagina's
Eerste druk: Quirk Books, Philadelphia (Verenigde Staten)

Jacob, een zestienjarige jongen, dacht dat de verhalen van zijn grootvader over een huis voor bijzondere kinderen verzinsels waren. Maar als hij met zijn vader op vakantie gaat naar het eiland waar al deze verhalen zich afspeelden, ontdekt hij de ruïne van mevrouw Peregrine's huis voor bijzondere kinderen. Als Jacob de ruïne verkent, wordt duidelijk dat de kinderen misschien meer waren dan alleen bijzonder. Misschien waren ze ook gevaarlijk en woonden ze daarom zo afgelegen. En wat is er met de kinderen gebeurd?

zoeken in:
avatar van liv2
Gaat verfilmd worden in 2013 door (tromgeroffel)...... Tim Burton Daar kan ik me echt al iets bij voorstellen!

4,0
Wow! Mega cool dat dit boek verfilmd wordt:) Het is echt een geweldig boek!

avatar van AlineLawine
4,0
Geweldig dat dit boek verfilmd gaat worden, daar kijk ik erg naar uit! Vooral omdat het Tim Burton is, die kan hier natuurlijk iets prachtigs van maken. Het boek vind ik erg fantasievol en goed geschreven. Eigenlijk vond ik de eerste 150 bladzijden het best, wanneer de hoofdpersoon door het verlaten, spookachtige huis dwaalt. De foto's voegden wat mij betreft echt veel toe aan het verhaal, hoe creepy ze soms ook waren. Erg goede combinatie tussen beeld en tekst, die het boek van een gemiddeld young-adutlverhaal optilt naar een veel hoger niveau.


BeanDirection
Ransom Riggs, wie kent hem niet!? Tenminste, in 2011 nog zeker niemand, maar na zijn debuut met 'Miss Peregrine's Home For Peculiar Children' kan bijna niemand om hem heen. Amazon roepte zijn boek uit als 'Beste Young-Adult van 2011' en de media was lovend.

Maar wat was dit boek een enorme afknapper voor mij. Ik vind dat veel dingen niet geheel onverwacht kwamen en soms zelfs voorspelbaar waren. Het was bijvoorbeeld te raden dat er dingen gloeiend mis zouden gaan halverwege het boek. Sommige dingen blijven wel raadsels en voor mij zaten er wel wat onverwachte wendingen in, maar niet zo nodig dat dit boek de beste Young-Adult van het jaar moest worden. Ik ben zelfs aardig teleurgesteld.

4,0
Leuk jeugdboek, eens je erin begint is het moeilijk om te stoppen.

5,0
Dit is (voor nu) het beste boek dat ik in 2015 heb gelezen. Ik kan niet wachten op deel 2 en deel 3.

avatar van IbenDB
4,0
De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine

Lang heb ik dit boek zien liggen in de boekhandel en hoewel de cover mijn aandacht telkens trok, heb ik het nooit gekocht. Echter, toen ik hoorde dat Tim Burton dit boek zou verfilmen en even later de eerste trailer werd uitgegeven, heb ik het boek toch gekocht. Aanvankelijk werd ik afgeschrikt door de kleine letters onder de titel: Young Adult. Ik vreesde dat dit een kinderlijk verhaaltje zou zijn. Nou, ik kon er niet verder naast zitten.

Volledige recensie:
REVIEW: De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine – Ransom Riggs – Iben's World - wp.me

avatar van Abubakari
4,0
Mijn dochter (13) zegt ook telkens dat ik het moet gaan lezen, ga ik binnenkort dan ook doen. Kunnen we daarna mooi samen naar de verfilming.

avatar van Maikel
3,0
't Is alweer een tijdje geleden dat ik een boek helemaal uit heb gelezen, maar met Miss Peregrine is het me dan toch weer eens gelukt. Niet dat ik dit een bovengemiddeld goed boek vind, maar als tussendoortje vind ik dit prima te verteren.

De absolute meerwaarde ten opzichte van soortgelijke (young adult) boeken komt vooral door die typische oude foto's die Riggs gebruikt om het verhaal wat kruidiger te maken. De verwachtingen die Riggs hierdoor schept worden alleen niet helemaal ingelost. De foto's zijn sfeervol genoeg, maar het verhaal is dat allerminst: lezers die zich snel de stuipen op het lijf laten jagen kunnen dit boek gerust nog om 11 uur 's avonds lezen. Hierdoor krijg je eigenlijk geen hoogte van wat de schrijver wil: wil hij mij laten griezelen of gewoon een aardig avonturenverhaal vertellen?

Riggs begint veelbelovend en neemt ruim de tijd om het mysterie op te bouwen, maar als hoofdpersoon Jacob eenmaal met Peregrine en haar bijzondere kinderen in contact is gekomen ebt een groot deel van de spanning weg en laat de rest van het verhaal zich wel uittekenen. Daarnaast brengt Riggs weinig creativiteit aan de dag als het op de personages aankomt: de bijzondere kinderen worden niet uitgediept en hebben amper karakter, en hoofdpersoon Jacob wordt al vroeg in het boek neergezet als een weinig sympathiek rijkeluiszoontje dat zich blijft afvragen waarom hij toch geen vrienden heeft - een vraag waar de lezer hem al snel antwoord op kan geven lijkt me.

Ondanks het vlakke verhaal heb ik 'm toch uitgelezen. Wellicht dat dat komt doordat Riggs een bijna filmische schrijfstijl heeft, waardoor het toch vlot weg leest.

avatar van Abubakari
4,0
Grappig hoe verschillend je een boek kunt beleven. Ik ben het in vrijwel alles oneens met Maikel van hierboven. Ik vond het een allesbehalve vlak verhaal, de hoofdpersoon niet onsympathiek, juist een twijfelende loner ipv een verwend rijkeluiskind, ik heb me wel laten verrassen, vond het laatste deel juist wel spannend (al vond ik het eerste deel het best) en ga zo maar door.

Een prachtig boek, een schitterend magisch en fantasierijk verhaal wat ook nog eens -dankzij de vele oude wonderlijke foto's- heel mooi vormgegeven is. Een goeie opbouw en een boek wat mij zeer nieuwsgierig maakt naar de beide andere delen die ik ook gelijk ga lezen.

avatar van Lalage
4,0
Dit eerste deel van een trilogie is een grote aanloop naar een spannend verhaal over de bijzondere kinderen. Je kunt ze ook zien in het boek, want Ransom Riggs heeft oude foto’s gebruikt als illustraties bij het verhaal. Dat werkt heel goed en het is erg origineel.

Miss Peregrine’s home for peculiar children – Ransom Riggs | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van Lalage
4,0
IbenDB De link hierboven is dood...

avatar van IbenDB
4,0
Lalage schreef:
IbenDB De link hierboven is dood...


Mijn excuses. Bij deze:

Volledige recensie op Victor & Hugo

Gast
geplaatst: vandaag om 14:40 uur

geplaatst: vandaag om 14:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.