menu

Plastic Panda's: Over het Opheffen van de Natuur - Bas Haring (2011)

mijn stem
1,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

240 pagina's
Eerste druk: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam (Nederland)

De natuur verdwijnt. Soorten sterven uit en iedere tien seconden wordt een stuk regenwoud ter grootte van een voetbalveld omgekapt. Dat voelt als een ramp, maar is het dat ook? Kan een wereld met slechts parken en landbouw bestaan? En zou het er plezierig zijn? Dit boek is een zoektocht naar de waarde van de natuur en haar verscheidenheid. Een realistisch maar ook optimistisch boek. Er verdwijnt van alles, er komt ook wat voor terug: gras tussen de stoeptegels en plastic speelgoedpanda's.

zoeken in:
0,5
Zeer vreemd boek met een hele rare en nare moraal. Had Bas Haring hoog zitten maar door de wartaal die hij hier uitslaat is dat verleden tijd.
Dat het regenwoud gekapt wordt en dat er soorten verdwijnen is volgens "bioloog" Bas helemaal niet erg. Ik dank dat Bas de weg kwijt is.

avatar van Donkerwoud
Volgens mij moet je het bij hem nooit zo letterlijk nemen. Hij wil alleen maar de discussie verbreden in plaats van de waan van de dag voort laten duren. Is wel zo verfrissend dat er nou weer eens een ander geluid komt dan dat de ecologische armageddon eraan zit te komen.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:58 uur

geplaatst: vandaag om 18:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.